Пет години Комисия по досиетата

  • 21 февруари 2012 07:54

  • 695
  • 1
Пет години Комисия по досиетата
©

Законът за досиетата беше приет през 2006 година с голям политически консенсус. Комисията има законодателна възможност да съобщава за тази принадлежност. Това каза в сутрешния блок на БНТ шефът на Комисията по досиетата Евтим Константинов.

По думите му Законът за досиетата стриктно се спазва, без да се занимава с политическите пристрастия. "Вероятно имам врагове. Имаше натиск да се забави отварянето на досиетата от различни среди", каза Костантинов.

Във всяка сфера на живота има досиета. Напрежения се усещат във всяка една институция, но резултатите рядко ни изненадват, особено във вътрешното министерство, каза той.

Днес комисията ще даде отчет по повод пет години от работата й. Евтим Костадинов заяви, че през 2009 година, особено след избора на правителството на Борисов, по никакъв начин не се е пречило на комисията да работи. „Във време на криза очаквах да има проблеми и в нашата комисия, но и правителството, и министъра на финансите намериха начин това да не се случи”, добави той.

От оценката за нашата работа зависи дали ще остана на втори мандат или не - ако тя е висока, разбира се, че ще поискам следващ мандат, сподели той.

Последвайте канала на

695 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гец

2012.02.22 | 08:45

1
Какво спечели България от Комисията по досиетата и конкретно от отварянето на ДОСИЕТАТА. Някой въобще от тази комисия знае ли какво означава ДЪРЖАВНА ТАЙНА или секретни и поверителни документи свързани с националната сигурност на България.........-

Добави коментар

Водещи новини