Проверяваха фирми за дрехи втора употреба в Разград

  • 22 октомври 2018 16:40

  • 1204
  • 0
Проверяваха фирми за дрехи втора употреба в Разград
© Pixabay

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе са направили контролни проверки на шест дружества, занимаващи се с внос или търговия с дрехи втора употреба в Разград. Това съобщават от екоинспекцията. Проверките са били във връзка с писмо на Министерството на околната среда и водите за недопускане на нерегламентирано третиране на текстилните изделия.

Констатирано е, че голяма част от фирмите са регистрирани в Разград, но извършват дейност в Южна България. Само една фирма има голям склад на територията на бивш завод в Западна промишлена зона на града, където са установени над 500 тона дрехи втора употреба.

На собствениците на дружестото са дадени предписания да не допускат третиране на дрехите като горене, предаване за последващо третиране или изхвърляне на нерегламентирани места. В случай, че дрехите не могат да бъдат реализирани, трябва да се предават на лица, притежаващи необходимите разрешителни документи или на депа за отпадъци, отбелязват от екоинспекцията.
 

Нора Виткова
1204 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини