Пожарникарите от Хасково демонстрираха новата си техника (снимки)

Областната дирекция “Пожарна безопасност“ показа новите си 3 високопроходими пикапа и 36 комплекта лични предпазни средства.

Високопроходимите коли, предназначени за борба с низовите горски пожари и гасене на сухи треви, са разпределени в районните служби в Хасково, Харманли и Свиленград. Чрез преносимите термокамери се вижда точно огнището на пожара при задимяване. Специализираните автомобили са оборудвани с два шланга, 6 гръбни пръскачки и 12 комплекта предпазни средства.

На демонстрацията присъстваха старши комисар Красимир Шоторов от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, началникът на областната дирекция на пожарната Николай Вълчев, колегата му от Одрин Айдън Баскак и областният управител Станислав Дечев.

Техниката е получена по проект “Повишаване на оперативния капацитет при горски пожари и подобряване превенцията от бедствия” по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП “България-Турция” 2014 – 2020 година.

 

Коментари

  1. 2018.10.19 | 13:31
    тук не успяха, но там са ок на запад, ..не са мързеливи и така нататък, тук проблем има в бг, само с връзки, но остаряха , побеляха , коси окапаха .. явно си е ген, тракийски беломорски мъки, както казваше майка ми, или баба ми, когато баба ми е раждала майка ми я завила с черна пелена, преди майка ми да се роди е починал на тези пусти калдъръмести земи дядо ми, кво знаете, само знаете да удряте, да подслушвате, вие кажете, защо, това ли заслужаваме, по времето на соца ударихте родителите безпартийни, а след 1989 ударихте яко децата на българия без връзки, знаем, че нещата няма да се подобрят, но казана мъка, половин мъка
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет