Днес внасят молба за обезпечаване и спиране на публичната продажба на къщата-музей на Яворов

  • 15 октомври 2018 09:26

  • 762
  • 0
Днес внасят молба за обезпечаване и спиране на публичната продажба на къщата-музей на Яворов
©

Днес ще бъде внесена молба за обезпечаване и спиране на публичната продажба на къщата-музей на Пейо Яворов в центъра на София, докато не се произнесе съдът.

Това съобщи в сутрешния блок на БТВ собственикът на къщата Васил Панчев. По думите на частния съдебен изпълнител Валентин Василев, обявил за продан къщата, спирането на продажбата е възможно. „Спирането е уредено в закона. Ако има издадена обезпечителна заповед по надлежния ред и тя бъде представена, ние по най-бързия начин ще спрем процедурата по публична продажба”, заяви той. По думите му е съвсем възможно държавата да придобие къщата. „Държавата може както да участва на самата публична продан, така и да постигне споразумение със страните по делото”, отбеляза Василев.

 „На този етап институциите са се споразумели да се търси решение, което ще направи сградата изцяло обществена собственост – дали държавна или общинска и в какви съотношения, това ще стане ясно в хода на конкретната юридическа работа”, каза зам.-кметът на столицата Тодор Чобанов. „Юристите на институциите ще намерят най-добрия механизъм, който да ни доведе до доброто решение, а именно Националният литературен музей с наше партньорство да бъде отговорният стопанин”, допълни той. „Каузата е много по-голяма от финансовото измерение на този въпрос”, изтъкна Чобанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини