Укрепват свлачище край Луковит

В Луковит започва укрепването на свлачище - откос на път за Регионално депо за твърди битови отпадъци, съобщават от общинската администрация. Вече има избран изпълнител на проекта, като стойността на сключения договор е над 577 хиляди лева, а срокът за изпълнение е три месеца.

Проектът се реализира по оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", като общата му стойност е близо 650 хиляди лева, от които финансиране от Кохезионен фонд - 552 хиляди лева и национално съфинансиране - над 97 хиляди лева.

Предвижда се да бъдат изпълнени геозащитни мерки и дейности в свлачищния район чрез изграждане на силова укрепителна пилотно-анкерна система на свлачището, дейности по възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества на засегнатия пътен участък, включително отводняване и изграждане на контролно-измервателна система, чрез която да се наблюдава свлачищния процес. С предвиденото укрепване на свлачищния район ще се намали рискът за живота и здравето на населението в обхвата на свлачището и ще се осигури устойчивост при бедствия.

Спорт

още

Коментари

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Ще успее ли третият вот на недоверие срещу кабинета?

Ще успее ли третият вот на недоверие срещу кабинета?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?