В Плевен организират прояви, посветени на 75 години от спасяването на българските евреи

  • 11 октомври 2018 14:44

  • 672
  • 0
В Плевен организират прояви, посветени на 75 години от спасяването на българските евреи
© Булфото

По идея на областния управител на Плевен Мирослав Петров в региона са организирани поредица от прояви, посветени на 75 години от спасяването на българските евреи

Народни читалища в пет плевенски общини са се включили в инициативата, която цели да повиши информираността на хората за съществения принос на България при спасяването на евреите от геноцид по време на Втората световна война. Това съобщи областният управител Мирослав Петров. 

Постигнали сме сътрудничеството с общини, читалища, творчески колективи, които са ангажирани в планираните дейности, каза Петров. Партньори на областната администрация са читалищата "Иван Радоев" в Пордим, "Напредък - 1871" в Никопол, "Борба" в Кнежа, "Неофит Рилски - 1872" в Тръстеник и "ЛИК - 1959" в областния град. 

Областният управител на Плевен подчерта, че са се включили широк кръг хора от различна възраст, които с изразните средства на изкуството ще отбележат годишнината от събитието, което е забележителен хуманен акт не само за българската, но и за европейската история.

Срещнахме изключителна съпричастност и творчески заряд от нашите партньори в читалищата, а входът за всички събития ще бъде свободен, каза Мирослав Петров. 

Проявите започват утре - 12 октомври, в Пордим и ще продължат до 30 октомври в Кнежа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини