Явор Дачков: Една фалшива новина от България обиколи света

  • 11 октомври 2018 09:05

  • 4433
  • 2
Явор Дачков: Една фалшива новина от България обиколи света
© Кадър: БНТ

Една фалшива новина от България обиколи света. Защото Виктория Маринова беше убита по други причини, не защото е журналист, който е водел разследване за корупция. Това заяви в сутрешния блок на БНТ журналистът Явор Дачков.

,,От сайта „Бивол'' си направиха самореклама. А и те имат връзки със западни медии. Това е ,,вкусна'' новина, защото е свързана с журналистика. Всичко тръгна след това по веригата. Те разпространиха фалшивата новина, а европейските политици си направиха пи ар'', допълни той.

,,МВР работеше под натиск. Журналистите пресираха институциите и се получи това, което се получи целенасочено от определени кръгове. През цялото време медиите оказваха натиск – че полицията не си върши работата и прокуратурата не си върши работата. Но видяхме, че това не е съвсем така'', посочи журналистът.

,,Когато казваме, че народът няма доверие във властта, всъщност народът няма доверие в себе си, тъй като самата власт произлиза от народа'', каза Явор Дачков.

,,Нашата професия по принцип е опасна. Нападенията над журналисти имат по-голям отзвук в обществото. Може да звучи недобре, но е факт'', коментира от своя страна другият гост в студиото – журналистът Владимир Йончев.

,,Смятам, че няма никакво петно върху България. Недоверието в сигурността и в съдебните органи е нещо съвсем нормално в нашата страна. В крайна сметка у нас стават хиляди други престъпления'', смята Йончев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4433 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мислещ

2018.10.11 | 11:46

2
Питам се и отговор не чакам - защо Северинчето ще ходи в БГ да изнасилва? Къде живее постоянно, как ако живее в Германия знае за навиците на журналистката? Каква е вероятността да откаже пари срещу "свършване на мръсна работа" при положение, че ще се отърве с някоя и друга годинка само? Дали наистина нагона му е причина за смъртта Й????
доволен

2018.10.11 | 09:45

1
прав си Яворчо,прав си СЕДЕСАРСКА курво!!!

Добави коментар

Водещи новини