Калин Георгиев: Примитивната жестокост говори ясно, че убийството на Виктория Маринова не е поръчково

11 октомври 2018 08:32

Калин Георгиев: Примитивната жестокост говори ясно, че убийството на Виктория Маринова не е поръчково
© БТВ
5718 3

Като цивилен човек бих казал, че МВР се справи много добре. Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият главен секретар на вътрешното министерство Калин Георгиев по повод разследването на убийството на русенската журналистка Виктория Маринова.

Тази примитивна жестокост и намерените доказателства говорят съвсем ясно, че не става въпрос за подготовка, за поръчка. Може би трябва "специалистите" да дойдат и да кажат защо наговориха толкова глупости и си позволиха да дават квалификации за компетентността на полицията и прокуратурата, заяви Георгиев. Методът на работа на полицията и на прокуратурата е един и същ – никой не прави разлика каква е жертвата на престъплението, добави той.

Тежки престъпления стават навсякъде по света. Има хора, които не са като нас - начинът им на мислене не е като на нормалните хора. Няма как да направиш превенция на убийство, което не е подготвяно, посочи бившият главен секретар на МВР.

Според него по отношение на тежките престъпления МВР работи добре, а проблемите в общуването на вътрешното министерство с обществото идват от справянето с битовата престъпност.

Ресурсът на МВР трябва да се увеличава, а не да се намалява, както става в последно време, каза още Калин Георгиев.

Константин Тодоров
5718 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
няма никаква

2018.10.12 | 21:01

74130
няма никаква "примитивна" жестокост тук а има точно и ясно "наказателна" жестокост . Това че на кухите тикви не ви изнася да правите разлика и че съзнателно заблуждавате простолюдието си е ваш проблем както и не се хабете да се обяснявате, кой го интересува вашите лъжи бе. Има наказателно изнасилване при сутеньори, при мафиоти и прочие, а тук е при мюсюлмани, материала подготвен за пускане е именно за дпс далавери, те в БГ си го вършат спокойно защото властта не иска да се занимажа с тях и като искаш да им разбуташ спокойното крадене те убиват. И се вижда как е умишлено,добре планирано убийство с цял куп съучастници,до колата и стъпването навреме на защитена територия германия, и сега там за тяхната общност той е герой че е изпълнил добре задачата, който разбира от радикален ислям,каквито виждам са съучастниците му..Ама тожа е БГ, никой не очаква друго от властта.
мислещ

2018.10.11 | 11:48

73340
жестокостта на убийството показва, че е "показно и за назидание" на всеки, който си пъха гагата в "бизнеса на привелигированита".
Браво

2018.10.11 | 09:05

73256
Калин Георгиев е един много стойностен човек, професионалист и човек с достойнство. Новите началници в МВР бледнеят пред него. Жалко е, че в България способните хора не се ценят и затова голяма част от тях бягат в чужбина, където ги очакват с отворени обятия. Същевременно държавата ни и обоществото ни губи потенциал за развитие.

Добави коментар