Протестиращите майки на деца с увреждания възнамеряват да останат цяла нощ пред Министерския съвет (снимки)

  • 10 октомври 2018 18:40

  • 54827
  • 0
Протестиращите майки на деца с увреждания възнамеряват да останат цяла нощ пред Министерския съвет (снимки)
© Булфото

Протестиращите майки на деца с увреждания блокираха бул. "Дондуков" пред Министерски съвет. Целта им е да покажат на управляващите, че могат "да ги блокират", както те блокират тях и реформата. Те се събраха на девети национален протест с искането не за обещания за реформа, а за реална промяна. Протестът пред МС е под наслов "Системата ни убива всички -отговорност на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г".

Протестиращите майки заявиха, че ще останат цяла нощ пред Министерския съвет.

Въпреки че вчера беше подписан план за действие по приемането на законодателството за хората с увреждания, с който министрите поеха ангажимент за сроковете на реформата, майките днес се събраха отново на протест, за да заявят, че очакват всички да си изпълнят обещанието. "Поетият ангажимент от министрите дали е достатъчен, ако господин премиерът не го припознае, депутатите също", каза Мая Стоицева, една от майките от инициативата "Системата ни убива". По думите й протестиращите са видели много листчета това лято и вече на листове не се доверяват. Затова дишаме във врата им и сме тук, докато промяната стане факт, заяви Стоицева.

С днешния протест стимулираме властта да направи необходимите крачки без колебание, заявиха майките. Те искат да посрещнат Коледа с приети закони за хората с увреждания и за личната помощ, а не да се окажат под украсената елха до палатката пред парламента в поредното очакване.

Малка група майки на деца с увреждания направи пред Областната администрация в Силистра протест в подкрепа на националния "Системата ни убива". Протестиращите носеха транспарант с надпис "Системата ни убива" и споделиха за исканията си за реформи в социалното законодателство.

Утре майките в столицата смятат да потърсят отговорност лично от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за поетите и неизпълнени ангажименти, за липсата на реални реформи и за незаинтересоваността от ефективно и компетентно управление, гласи техният призив.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
54827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини