Проф. Минев: Материалната бедност на низините се дължи на ментална бедност на върховете

  • 10 октомври 2018 08:18

  • 27617
  • 5
Проф. Минев: Материалната бедност на низините се дължи на ментална бедност на върховете
© Bulgaria on air

Водещо в държавния бюджет трябва да е това какво дава възможност на българите да живеят прилично. Това каза в сутрешния блок на Bulgaria on air председателят на Европейската антибедност мрежа проф. Духомир Минев.

Материалната бедност на низините се дължи на ментална бедност на върховете. Трябва да има необлагаем минимум, адекватен минимален доход, заяви проф. Минев.

В бюджета управляващите трябва да заложат средства, с които хората да живеят нормално, каза Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

Крайно време е да европеизираме българската данъчна система. Тя не допринася за премахване на неравенството, за каквото е призвана, посочи синдикалистката.

По мнението на много хора данъчната система се нуждае от доста сериозен ремонт. Те е в доста тежко състояние, добави проф. Духомир Минев.

Време е работодателите да дадат отговор на въпроса защо българите отиват да работят в чужбина. Нека увеличат заплатите, за да се върне този, който е отишъл да работи навън, заяви още Ваня Григорова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
27617 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
тттттъп

2018.10.10 | 08:50

1
Не съм съгласна. Преди около 30 години всички от низините работеха, бяха ангажирани т.е. не чакаха на помощи. Всички деца от малцинствата ходеха на училище. Нямаше ги лентяите, само това беше хубавото на старата система - нищо друго!
до пурко

2018.10.10 | 09:50

5
направо не знаеш колко си прав,ама дали така мислят червените катили!!!!!!

2018.10.10 | 09:46

4
Не чакаха помощи щото социализЪма си беше див капитализъм.След 10.11.1989г.само го узакониха като малко го поукрасиха за да не изплашат народа в самото начало а после бързо му стъпиха на врата...
пурко

2018.10.10 | 09:20

3
Преди години наистина всички работеха...за80-100-120лв.заплата.Нямаше социални помощи-всички бяхме еднакво бедни.Нямаше помощи за безработица щото официално нямаше такава .Предизвестието за напускане беше 3месеца и ,ако не са живи мама и тати да ти помогнат докато си намериш друга работа,умираш прав...в социалната народна република....После се оказа че "социализЪма е недоносче" и комунистическата партия си смени козината и си назначи капиталистите,рабогодателите и се погрижи за олигарсите си....обикновения българин пак бе прецакан и пак му се предлага ново "светло бъдеще" със соцкапиталистическата партия на олигарсите....
дедо груйчо

2018.10.10 | 09:03

2
Работодателите ги интересува само печалбата да е висока. За тях работника е добитък който трябва да се товари максимално, да му се дава колкото да е на крака и да им целува ръка че са го наели. Ако може и без да му плащат щастието им ще е пълно....Времето им, обаче, изтича. Както вече отказват поръчки поради липса на работна ръка, така и ще почнат да фалират. Пазара не търпи празна ниша....

Добави коментар

Водещи новини