Над 1 млн. лв. са спестили българите, платили данъците си до 31 януари

Над 1 милион лева са спестили българите, които са обявили и платили дължимото на държавата до края на януари. Дотогава важеше отстъпка от 5%.

По данни на Националната агенция за приходите – 18 800 души са се възползвали от отстъпката. Така средно всеки е спестил по около 60 лева. Това е и последната година, в която попълваме сами декларации, припомня БТВ.

От догодина информацията ще се обработва автоматично от данъчните и онези, които получават  хонорари, само ще трябва да потвърдят сметките. Такива са около 70% от всички подаващи декларации, които са 800 000. Иначе казано, за 560 000 души попълването ще е улеснено.

В момента всеки, който подава данъчна декларация за хонорари, трябва преди да отиде в офиса на НАП или пък да седне зад компютъра, за да попълни декларацията си онлайн, да посети счетоводствата на фирмите, за които е работил, за да събере бележки за доходите. Нерядко по граждански договори трябва да отчитаме доходи от различни фирми.

Манчо Манев има хонорари от преподавателска дейност във Военната академия. Предпочита да попълни декларацията си в офиса на данъчните, за да ползва и помощта им.

Коментари

 1. 2019.02.25 | 07:21

  Платих си данъците и си чакам 5% по малко ...и ко?Те ми ги вземаха като превод хахаха е няма такава държава (800лв данъци) без данък за мпс

 2. 2019.02.25 | 02:44

  Търся мъж за секс - xxxsingle.xyz/justina
  Момиче, на 26 години.

 3. 2019.02.24 | 21:17

  Май много почнахте да лъжете. От телевизора все ни говорят за някакви милиони а ние ставаме все по бедни. За да свързваме краищата се опитваме да работим на 2 работи, но това няма да е завинаги. Още не съм пенсионер но ако ми сложат пенсия 250 лв ще умра в мизерия.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет