Синдикат "Защита" стяга протест

  • 09 октомври 2018 12:23

  • 2912
  • 2
Синдикат "Защита" стяга протест
© Булфото (архив)

Национален синдикат "Защита" обяви готовност за протест на 27 октомври в София заради неадекватната подоходна политика на правителството и необоснования скок на цените.

Това съобщи председателят на синдиката Красимир Митов на пресконференция, цитиран от БТА. Синдикалистите са готови и да блокират основни пътни артерии. Причина за недоволството им е отказът за диалог от страна на правителството по политиките за доходите на работещите, както и неадекватните реакции на правителството и отделни министри в него по проблема със скока на цените, предизвикан от покачването на цената на газа.

В момента алчни търговци, спекуланти взимат това, което българинът с кървав труд и пот изкарва, коментира Красимир Митов. Ако не бъдем чути, на 27 октомври излизаме на протест, посочи той. 27-ми е само началото, добави Митов.
Преди месец от синдикат "Защита" са изпратили декларация до институциите и парламентарните групи във връзка с бюджета за следващата година с искания за по-рязко нарастване на доходите, но получили отговор единствено от министъра на финансите, че през последните години доходите имат изпреварващ темп на нарастване спрямо производителността на труда.

Поискахме увеличение на минималната работна заплата от 1 януари 2019 г. на 750 лева, от 1 януари 2020 г. да стане 1000 лева, от 1 януари 2021 г. - 1200 лева, обясни Милена Атанасова, заместник-председател на синдикат "Защита". От синдиката искат още от догодина минималната пенсия да е 350 лева. Те настояват също минималната работна заплата за лекар да е 2000 лева, а за медицински специалист по здравни грижи - 1500 лева. От синдиката искат още контрол върху ценообразуването на стоките от първа необходимост и преструктуриране на държавния сектор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2912 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.09 | 18:51

2
Интересното в случая е, кого защитава този синдикат, мафията на БСП, защото синдикат означава мафия. След, като стачкуват срещу правителството, значи са на другия бряг. Логично, комунисти.
Въййй

2018.10.09 | 12:39

1
Ами време е !!!! Трябва да се събуждим и да спрем греб*жа на държ*вата. Бла*одар*ние на Б.Б. бог*тите ст*ват по бог*ти,а бедни*е по бе*ни. Ис*ат да вземат и м*лкото на оби*нове*ния човек. Д*же и за ст*рите коли щ*ли да вд*гат да*ъка ха ха ха.Ами дайде пари на хората и ще си купят,след увел*че*ивто на тока ,вод*та ,газ*а,осигур*вките,д*нък за ко*ата ако е 0 стара,и какво ост*ва за чов*ка нищо и то това с 650 80* лева . Нека Буда да взима толккова и да го видя кола ли ще има ,за тока или пък за храната

Добави коментар

Водещи новини