ДПС кого бойкотира – правителството или своите?

  • 28 септември 2018 14:36

  • 4638
  • 3
ДПС кого бойкотира – правителството или своите?
© булфото/архив/

Движението за права и свободи отдавна не защитава интересите на своите избиратели, а работи само в полза на свои тясно партийни и котерийни цели. Това е ясно отдавна, доказано е от изследвания на учени и експерти като проф. Евгения Иванова  и др., писала съм и преди за това. Но има поредно доказателство – днешният бойкот на депутатите на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от срещу промяна в Закона за местно самоуправление и местна администрация.

Става дума за законопроекта за местното самоуправление, който дава правомощия на кметовете да назначават охрана в населените места. Според ДПС този проект е вреден за обществото, а въпросните отряди могат да се използват не по предназначение. По места обаче и без съгласието на опозицията кметове вече работят с частни охранители.

Вносителите на промените от ГЕРБ се съгласиха да обсъдят вече обсъжданата в парламентарните комисии промяна, само и само да има мир и да се заработи в събранието, след като вчера парламентарната опозиция не се яви на работните си места. Припомням, че депутатите са длъжни да се явяват на работа – за това им се плаща от джоба на данъкоплатците. Председателят на движението Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, пък не скри задоволството си от проявения инатлък на своите и обяви, че „кворумът се осигурява от опозицията”.

Все едно това ще нахрани и опази от престъпни набези неговите избиратели. Още в началото на май в медиите излязоха публикации, че в Кърджалийски регион, обявен от години за бастион на ДПС, местната полиция преговаря с частни охранители, за да опази селско стопанската продукция на трудолюбивите хора там.

„В Кърджали и Черноочене работят смесени и самостоятелни патрули. В останалите РУ на МВР в областта опазването на реколтата е постоянна задача на районните и младши районните полицейски инспектори, полицейските патрулни екипи, служителите на Пътна полиция, а в определени случаи и оперативни работници.

В изпълнението на задачата са проведени срещи с представители на частни охранителни фирми, осъществяващи дейност в този отрасъл, за засилване на тяхната бдителност и уточняване на реда за обмен на информация. С ръководители на земеделски кооперации, кметове по места е уточнена организация за охрана на складови бази за съхранение на селскостопанска продукция”.

Хората по места – не само в Кърджали, отдавна твърдят, че нямат сигурност, пропищели са в цяла България от т.нар.битова престъпност, кметовете са раздвоени дали искат или не частни охранители, но на Карадайъ му е по-важно да се прави на важен.

Ясно е, че няма как до всеки българин да бъде назначен по един полицай да го пази. Според статистиката в МВР работят малко под 50 000 души, но само 22 000-25 000 от тях се занимават с подобна дейност. Докато частните охранители, регистрирани назад във времето, са над 200 000. Е, така и така ги има, кое пречи да се използват за подобряване на сигурността на гражданите? Разбира се, по ясно разписани и регламентирани законови правила и ред, които не са в противоречие с Конституцията и други нормативи, които законотворците могат да сътворят читаво, когато не "бягат от час".



 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
4638 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.10.01 | 15:36

3
25 000 ПОЛИЦАИ И 25 000 ЦИВИЛНИ МВР СЛУЖИТЕЛИ ---- ВЪВ ВСЯКО НАСЕЛЕНО МЯСТО НЯМА ПОЛИЦАЙ НО ЗА ВСЕКИ ПОЛИЦАЙ ИМА ЕДИН ЦИВИЛЕН СЛУЖИТЕЛ НА МВР.... 770 МВР СЛУЖИТЕЛИ НА 100 000 ДУШИ..........БРАВО С ОЩЕ ПО ЕДИН ПОКАЗАТЕЛ СМЕ ПЪРВИ В ЕВРОПА КАКТО СМЕ ПЪРВИ ПО НИСКА БЕЗРАБОТИЦА,НИСКИ ДАНЪЦИ,БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ И ИЗЛИШЪК,ВЪТРЕШЕН И ВЪНШЕН ДЪЛГ......ВСЕ ПЪРВИ, ПЪРВИ........ПЪРВИ И ПО НИСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ,ПО СРЕДНА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА,НАПУСКАЩИ СТРАНАТА ГРАЖДАНИ,НИСКА СТЕПЕН НА ОБРАЗОВАНИЕ,ОТБРАНА ,ЗДРАВИОПАЗВАНЕ ,ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ И Т.НАТАТЪК ДО КРАЙ......ГРОБАРСКА МАФИОТСКА ДЪРЖАВА -- БУЛГАРИСТАН
гост

2018.09.28 | 19:34

2
Г-жо Делийска ,добре е преди да пишете, да проучите за какво става дума,защото назначаването на такава охрана от кметовете има една цел-изборите,а не е зле преди да пишете да минете през провинцията,да чуете как работи таза общинска охрана-окрадени лозя,ниви,дворове,хора и липсваща охрана,заета със собствените си задачи или изпълняваща поръчките на кметската администрация,затова,че ДПС не случайно се опъват и съмняват в този закон
гост

2018.09.28 | 19:27

1
Дали тези назначения не са пак свързани с изборите,нали в миналата предизборна кампания ГЕРБ обеща полицай във всяко населено място,но така и не се случи,сега пак се заговори, а там където има сега-общински се използуват за определени цели,защото в населените места масово се краде ,което значи ,че полза никаква

Добави коментар

Водещи новини