„Господари на ефира” с позиция по повод побоя над репортера Димитър Върбанов

  • 27 септември 2018 19:20

  • 11189
  • 7
 „Господари на ефира” с позиция по повод побоя над репортера Димитър Върбанов
© Булфото (архив)

Екипът на предаването „Господари на ефира” излезе с позиция по повод побоя нанесен над техния репортер Димитър Върбанов. В сряда той беше пребит, докато правеше журналистическо разследване по случай с функциониращ склад за храни с изтекъл срок на годност.

"Екипът на „Господари на ефира" изразява своята признателност към българското общество и медии за солидарността и подкрепата към нашия колега Димитър Върбанов.

Както е добре известно вече, репортерът на предаването имаше сблъсък със служители на склад - обект на разследване на „Господари на ефира" от юни тази година. Той беше изхвърлен от тях, докато се опитваше да си свърши работата. Митко Върбанов беше настанен във великотърновската болница за временно наблюдение, с диагноза леко мозъчно сътресение.

За щастие /този път/ журналистът се размина без сериозни наранявания. Същевременно обаче не можем да не споменем факта, че дотук въобще нямаше да се стигне, ако институциите си бяха свършили работата навреме. Прокуратурата и Агенция по храните получиха сигнал по този случай от „Господари на ефира" още през юни месец. Ние съответно получихме обещание, че складът с храни с изтекъл срок на годност ще бъде затворен и храните - унищожени. Почти 4 месеца по-късно складът продължава да работи необезпокоявано и опитът на нашия репортер да продължи разследването завърши по този начин.

Изключително обезпокояващ е фактът, че опитите за саморазправа с журналисти в нашата държава зачестяват. Реакцията ни срещу всеки такъв случай трябва да е остра и категорична, за да не допуснем това да се превръща в ежедневие. Настояваме институциите да реагират навреме, когато получават сигнали за нарушения и неспазване на Закона, за да не допуснем в бъдеще, при някоя подобна саморазправа, да се стигне до наистина трагични последствия", написаха от предаването. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
11189 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ЧИЧО

2018.09.28 | 15:00

7
Гледах кадрите от охранителната камера и не видях никакъв побой.ГОСПОДАРИ, не ви трябваше такъв цирк.Вече как да ви вярвам.
bivsh atakist

2018.09.28 | 07:11

6
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
4339

2018.09.27 | 22:44

4
Тия пък кой ги гледа умрелници

2018.09.28 | 07:10

5
ХОРАТА ГИ ГЛЕДАТ,ХОРАТА,А НЕ ТЪПИТЕ НАГЛИ ГОВЕДА ОТ ГРОБ.
м да

2018.09.27 | 20:43

3
ОДБХ В Търново, хайде дружно да си ходят. Държавни служители ,които се стараят да изтровят хората от региона за няколко подхвърлени гроша.

капацитет

2018.09.27 | 19:22

1
Тоя Върбанов да намери някой почтен начин да си изкарва прехраната с труд . Не да лапа по няколко хилки да ми се лигави пред камерата. Това не е мъжка професия.
asd

2018.09.27 | 20:10

2
А ти какво работиш бе, големия мъж. Като ти гледам размислите "мъдри" мога да кажа със сигурност, че едва ли ще е нещо, което изисква особена умствена дейност.

Добави коментар

Водещи новини