Другари от БСП и ДПС, заработете си депутатското кюфте!

  • 27 септември 2018 14:30

  • 8061
  • 15
Другари от БСП и ДПС, заработете си депутатското кюфте!
© новини.бг

Депутатите от БСП и ДПС май искат да папкат без да работят. Те открито саботираха работата на Народното събрание и провалиха заседанието днес. Отново на дневен ред се поставя въпроса – трябва ли ние, драгите данъкоплатци и избиратели, да плащаме тлъсти заплати за нищоправенето на народните представители, които не ходят на работа?

Интересно дали „Визия за България”, програмният документ на БСП, заради който левите народни избраници избягаха от работа и хукнаха да рекламират из държавата, е апотеоз на мързела? Щото същият този народ е родил много приказки като „Който не работи не трябва да яде”...

Въпросът с арогантната демонстрация - депутати да бягат от работните си места в Народното събрание, но затова да им се плаща, е актуален, въпреки че не е от вчера и днес. А санкциите, които са нужни за тези нарушители трябва да се прилагат без оглед на това от коя парламентарна група са, дали управляват или не. Пак опираме до принципите и правилата, които трябва да са еднакви за всички, без двойни, тройни или четворни аршини.

„От БСП и ДПС никой не се регистрира днес. Не ги делим на наши и ваши. От днес нататък ще се прецизира всяка една командировка, която се подписва, за да се осигурява кворум. Абсолютно безотговорно е да седиш в зала и да не се регистрираш“, каза председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която се закани да не плаща надници на „слугите” на народа, които бягат от заседания.

Заместникът й - юристът Явор Нотев от ОП напомни, че днес е трябвало да бъдат приети важни закони. „Тези, които говореха, че не трябва да има ваканция, в момента не са в зала. Не може да бъдеш в залата и да стоиш и да гледаш без да се регистрираш“, каза той.

„Няма основания да се смята, че има политическа криза. Ние ще се постараем, нашите колеги да бъдат утре в зала“, заяви той и добави: „Така не се прави политика - с ехидни усмивки като на ученик“.

Контрира социалистът Александър Симов: „Депутатите от ГЕРБ да решат да се разходят до зала, няма ние да осигуряваме техния кворум. Следваме техния принцип от 2013 година, който те разпространяваха масово. Като са важни законите, да направят така да дойдат техните депутати и да работят. Работа на опозицията е да коригира действията на управляващите”.

Бих допълнила обаче – като депутатите от опозицията все пак ходят на работа, за което впрочем им плаща целокупният данъкоплатец, а не само симпатизантите на БСП, чиито редици от години оредяват в геометрична прогресия. Защо ли?

Любопитна подробност е, че когато БСП и ДПС бяха на власт в предходни години, обмисляха мерки за наказания при отстъствие от зала, дори да вземат целите заплати на бегълците от работа. Такова предложение преди 5 години лансира тогавашният зам.-председател на събранието Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент от ДПС.

Още по-отдавна, през 2004 година при управлението на НДСВ и ДПС, тогавашният председател на парламента, един от най-добрите юристи в държавата - проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то, витиевато препоръча: „Да се промени мисленето, за да спрат бягствата от задълженията на народните избраници”.

Да, ама не, както казваше приживе Петко Бочаров. Не се промени нито мисленето на депутатството, нито порочните практики, които то поражда.

Затова вместо да се разчита на съвест, морал и други такива естетически категории, по-добре да се въведат правила и норми, а който не ги спазва - санкции.

Така, както управляващите взеха мерки за чиновниците, които бездействат или не изпълняват задълженията си в срок, да не остават безнаказани, а да понасят отговорност. Защото никой не е съгласен да хрантутим нищо не правещи хора, нали?!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
8061 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
гост

2018.09.27 | 19:05

8
Борисов каза,че работа е на мнозинството да си осигурява кворум,за какво тогава търсим вината в опозицията и не питаме къде са 121 депутата от ГЕРБ и ОП,защо нищо не е написано за тях,или те 25 % командировки,25 % по екскурзии,а виновни другите,та нали този модел е създаден от тях,в парламента всеки си прави каквото си иска,но заплати получават и едните и другите,кюфтета не ядат ли от ГЕРБ,не обслужвайте управляващите така не им помагате,напротив правите така,че електората им да се замисли кому е нужно това
Уча се !

2018.09.30 | 18:17

15
И какво, ако е работа на управляващите !?

Опозицията няма ли задължение, да работи в парламента !?

Или те задължения нямат, а само права, като циганите !?

И докато управляващите се чудят, как да избършат л' йната, които БСП-БКПнаследници и'сраха в прадължение на трите си мандада, наглите псевдо комунистически-социалисти, трябва да обикалят по села и паланки, за да намерят начин, отново да излъжят бедните хорица там, така ли !?
Duhachi NOVINI

2018.09.28 | 22:16

10
Доказан ГРОБАРСКИ новини кенефски сайт
Уча се !

2018.09.30 | 18:08

14
Гробар си ти, по душа !

Загробил си си душата и сега си бездушен получовек !
Мария Стефанова

2018.09.29 | 10:13

11
грозни обиди сипят някои артелчици тук. Засегнахте се от истината, която се казва в този коментар. Браво на авторката, все така хубаво и ясно да пише и да не се съобразява с обидите към нея. Коментара е не за кворума, а за това че не ходят на работа мързеливците от бсп и дпс все пак
Някой су

2018.09.30 | 17:45

12
Това за другаря ЦветанЪ на мисълта физкултурническа важи ли?
Гледам по често е по чевермета, панаири и тв студиа от колкото в Парламента.
Уча се !

2018.09.30 | 18:05

13
Той е председател на партията, бе тъпак !

И Нинова, никой не я задължава, постоянно да е в парламента !

Умник Гюро

2018.09.27 | 14:38

1
България трябва да прекрати доставките на газ и нефт от имперска Русия. България трябва да се освободи от болшевишките клещи на БКП/БСП. И нещата ще си дойдат на мястото.
Kosmo

2018.09.28 | 10:05

9
Ми да ги прекрати, ама ние си нямаме. Ще трябва после да внасяме шистов газ от Щатите и нефт от нефтените пясъци в Канада.
гост

2018.09.27 | 15:55

3
Заглавието трябва да е"Драги депутати от всички политически партии научете се да ходите на работа и тогава получавайте заплати ",защото не регистрирането е научено от сега управляващата партия начело с Борисов и Цветанов,нали те влизаха и излизаха в зала като в кръчма,а иначе данъкоплатците не плащат заплати само на опозицията,напротив на управляващите плащат двойно повече и тяхната работа не е само командировки в чужбина и рязане на ленти-така де,гласувахме за ГЕРБ да има ред и сигурност в държавата, досега не се е получило
Въййй

2018.09.27 | 16:36

7
Различен цвят
Въййй

2018.09.27 | 16:34

6
Един доста добре написан коментар,евала!!!
Нямам никаква идея защо тук се плюе само една партия.Преди година и половина не беше ли същото от управляващата партия (тогавашната опозиция) . Хубаво е че са останали хора които мислят правилно ,защото всички управляващи до този момент идват от едно и също място ,но сега са различен. По душа същите. Трябва всичко вънка,трябва пробмяна ,нещо ново ,нещо мислещо за България и народа
гост

2018.09.27 | 16:06

5
Да бъдем коректни, на всички партии ,редиците от симпатизанти намаляват и то драстично,вземете последните проучвания на различните агенции и там ще видим ,че доверието им отива все по надолу и по надолу,доверието към премиера е едва 29-30% ,а недоверието 50%, и няма какво да се чудим защо,но да не делим народа на добри симпатизанти и не добри-всички сме български граждани
Нино

2018.09.27 | 15:59

4
Каква съвест могат да имат тези от БСП,каква визия за България,какви пет лева?!Смешници!
бай Хой

2018.09.27 | 15:50

2
Оправете си заглавието, суджуци- защо сте пропуснали да напишете и моята партия?

Добави коментар

Водещи новини