Клошар заразил свещеници с краста

  • 17 февруари 2012 11:08

  • 2258
  • 0
Клошар заразил свещеници с краста
©

С очакване да хванат краста са свещеници и служители от православния храм „Света Петка“ във Варна, пише „Народно дело“. Причината е, че до вчера те са приютявали бездомник.

Той бил мъж над 30 години със симптоми на заразата. Бил изпратен в църквата от общината заради студа навън. От настоятелството го настанили, без той самият и домакините да знаят за заболяването. Тъй като човекът имал постоянни сърбежи, накрая било установено, че има краста, и веднага бил откаран в болница, съобщиха потърпевшите.

„Поне да правеха медицински прегледи, преди да ни ги изпратят“, говорят си служителите в църквата, където нямало условия това да се случи и настаняването на бездомници носело риск за здравето на околните. Луиза Каспарян от дирекция „Социално подпомагане“ в общината пък коментира, че бездомните хора, които се настаняват в определените за целта места, имат право на здравни услуги въз основа Закона за здравето. „Ако те имат медицински проблеми, получават съдействие за разрешаването им“, допълни тя.

В част от случаите, преди да стигнат до кризисните центрове на общината и църквите, те минават през болнични заведения или пък биват превозени от „Бърза помощ“, което им осигурява необходимия медицински преглед. Това обаче не е редовна практика.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини