С военен ритуал на крепостите "Царевец" и "Трапезица" бе издигнато националното знаме в чест на 110 години от обявяването на Независимостта

  • 22 септември 2018 12:34

  • 511
  • 0
С военен ритуал на крепостите "Царевец" и "Трапезица" бе издигнато националното знаме в чест на 110 години от обявяването на Независимостта
©

С военен ритуал на крепостите "Царевец" и "Трапезица" беше издигнато националното знаме в чест на 110 годишнината от обявяването на Независимостта във Велико Търново.

Почетният строй от представителната част на НВУ "Васил Левски" беше приет от бригаден генерал Пламен Богданов, началник на висшето училище.

В словото си заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов посочи, че има събития в историята, които нямат блясък, няма битки, няма гръм, няма герои, но те са записани със златни букви, защото дават нов път и отварят нова светлина.

С провъзгласяването на независимостта България се нарежда отново сред европейските семейства на независимите народи. "Дедите ни имаха смелостта да обявят съединението, дедите ни имаха силата да обявят независимост, те ни завещаха да бъдем горди, непокорни и независими, а ние, ние какво ще завещаем на поколенията след нас?", отбеляза заместник-председателят на НС.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов припомни историческите събития, на които търновци са били свидетели на 22 септември 1908 година. Той заяви, че Независимостта ни учи колко е важно националното обединение и единство. Преди 110 години политическите пристрастия и личните стремежи остават на заден план, държавният глава, правителството и народът действат в съзвучие, уточни той. "Съединение, независимост, сила са ключови думи. Това е урокът на историята, в който ние всички трябва да вникнем", каза Панов.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини