Ангелкова: Не е имало разговори да напусна поста си

  • 17 септември 2018 17:50

  • 2206
  • 6
Ангелкова: Не е имало разговори да напусна поста си
© БТВ

Познавам новите колеги от кабинета и мога да кажа, че те са изключително добри специалисти. Искам да благодаря и на тримата министри - Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета за прекрасния професионализъм, който демонстрираха.

Това каза в студиото на "Лице в лице" по БТВ министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

На въпрос дали има някакво напрежение около новите рокади тя категорично заяви, че няма такова.

,,Не, не е имало разговори да напусна поста си. Знае се кои вече са новите колеги, така че тази тема е затворена'', обясни още Ангелкова.

,,Изяснихме си отношенията с Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Всъщност не мисля, че имаме някакви разногласия с вицепремиера. За мен е важно да имаме режим на диалог. Имаме различни гледни точки, но поради това е важно тези неща да се обсъждат'', посочи тя.

Относно шума на Слънчев бряг, Ангелкова отговори, че това е национален курорт, който трябва да има по-специфичен статут.

,,Не сме мерили шума на Слънчев бряг. Но стана ясно, че националните куророти за това са такива - те трябва да имат специфичен статут. Да бъдат извън закона за шума чрез специална наредба. Трябва да дадем възможност за развитие на туризма'', коментира министърът.

,,Всичко се крие в законопроекта, който предстои да бъде одобрен от Министерски съвет и да влезе в парламента. Тогава ще има по-различни параметри и се надяваме това да предизвика по-голям интерес сред инвеститорите, които да стопанисват плажовете'', обясни Ангелкова на питане относно концесиите на плажовете и добави, че тези, които искат да стопанисват плажовете, трябва да са професионалисти.

,,Разбира се,  има хора, които не плащат концесионна такса и данъци. За тях са предвидени санкции до 50 000 за юридически лица. Говоря за онези, които се разполагат на неохраняемите плажове и си мислят, че държавата не знае за тях'', каза Ангелкова.

Накрая Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard посочи, че основният проблем пред туризма ни е липсата на кадри, тъй като 90 процента от услугата е свързана с тях.

,,Там има пешеходен достъп, така че няма да допуснем ново строителство на плажа. Би било абсурдно'', завърши министърът относно бъдещето на плаж "Корал".

Последвайте канала на

Владимир Василев
2206 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
циганче

2018.09.17 | 22:07

6
Тъз леля мяза на коня на тати.
гражданин

2018.09.17 | 21:11

5
Уникално бездарие в нашето полушарие!
Коза

2018.09.17 | 20:50

4
Тая маймуна докара румънските туристи който съсипаха туризма в България.

2018.09.17 | 18:21

3
Оставка
Аз

2018.09.17 | 18:16

2
От къде ги вземат Герб такива се чудя?!

2018.09.17 | 17:56

1
Поредния герберски боклук !!!!

Добави коментар

Водещи новини