Монтираха фигури на ученици на възлови улици в Търговище

  • 17 септември 2018 15:43

  • 575
  • 0
Монтираха фигури на ученици на възлови улици в Търговище
©

За повече сигурност на пътя в Търговище монтираха фигури на ученици на възлови улици. Идеята и изпълнението на нетрадиционния начин за предпазване на младите хора по пътя към училище е на дългогодишния директор на общинското предприятие "Флора" - Асен Чакъров, съобщиха от общинската управа, информира БНР.

Фигури на пресичащи ученици - момче и момиче има на кръстовището на улиците "Паисий" и "Капитан Данаджиев", откъдето минава пътят на десетки възпитаници на една от най-големите учебни заведения в областния град.

Целта е да се насочи вниманието на водачите да управляват автомобилите си със съобразена скорост и да пазят пресичащите деца, както и всички останали пешеходци.

Днес училищният звънец предвести новата учебна година за 4 614 ученици в 228 паралелки , които ще се обучават в община Търговище. В държавните има записани още 1132 ученици. Първокласниците са 473, записани в 25 паралелки.
През учебната 2018/2019 година ще бъдат формирани общо 53 маломерни паралелки в 12 училища, с недостиг от 256 ученици. Искането за образуването им ще бъде внесено с докладна на сесията на Общинския съвет в края на септември. Поради голямото и непрекъснато движение на учениците в началото на учебната година, броят на паралелките може да претърпи промени.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини