Край Казанлък откриха първия Национален събор на запасното войнство

  • 15 септември 2018 14:08

  • 1883
  • 0
Край Казанлък откриха първия Национален събор на запасното войнство
© Булфото (архив)

За мен е чест да бъда на този празник сред хората, които възпитаваха поколения българи как честно и самоотвержено се служи на Отечеството. Никога в своя живот не съм делил българския войник на такъв, който е служил по царско, социалистическо или демократично време. За мен всеки, който е носил униформа, е служил на Майка България“.

С тези думи министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността се обърна днес, 15 септември, към участниците в първия Национален събор на запасното войнство, който се провежда в община Казанлък.

В откриването участваха президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, народни представители, кметът на община Казанлък Велина Стоянова, висши офицери от БА, представители на Министерството на вътрешните работи, ветерани, членове на военнопатриотичните организации и много граждани.AnchorВ обръщението си към участниците в събора министърът на отбраната се извини за вземаните през годините неправилни политически решения в областта на отбраната.

„Докато аз съм министър на отбраната, в лицето на военното и политическото ръководство на Министерството на отбраната, Вие ще имате хората, които ще се опитват да решават проблемите“, категоричен беше министър Каракачанов.

„Българската армия е на българския народ. Тя не е на политиците или на партиите. През 500-те години турско робство православната ни вяра ни запази като българи, а през всичките близо 1400 години единствената заслуга за съществуването на българската държава е на Българската армия и на хората, които са посветили живота си на нея“, заяви министърът на отбраната.

Той пожела на ветераните и на военнослужещите от запаса и резерва здраве и успехи в тяхната дейност за възпитанието на българската младеж в родолюбие и служба на България. Министър Каракачанов отличи и награди с юбилейни медали „100 години Първа световна война“ генерал-майор о. з. Димитър Бояджиев, бригаден генерал о. з. Янко Янев, майор о. з. Стефко Михайлов, майор о. з. Евгени Пейчев и старшина о. з. Методи Глишков.

В проявата днес се включиха военнослужещи от Специалните сили, които демонстрираха бойни техники и елементи от изпълнявани от тях операции.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини