Първи национален събор на запасното войнство ще се проведе край Казанлък

  • 13 септември 2018 15:30

  • 1195
  • 0
Първи национален събор на запасното войнство ще се проведе край Казанлък
© Булфото (архив)

Първи национален събор на запасното войнство започва на 15 септември в община Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

В откриването в събота от 11 часа в местността "Крънска кория" край Казанлък ще участва министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В Националния събор на запасното войнство ще участват представители на военно-патриотичните организации в страната. 

В различните прояви по време на събора на 15 и 16 септември ще се включат военнослужещи от 68-ма бригада "Специални сили" и 61-ва механизирана бригада от състава на Сухопътните войски. В първия ден на събора военнослужещите от 68-ма бригада ще демонстрират своите умения при изпълнения на бойни техники и елементи от мисиите на специалните сили, а на втория ден - военнослужещите от 61-ва механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия. 

В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на въоръжените сили.

На 14 септември, в Дома на културата на "Арсенал" АД в Казанлък ще има конференция "Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната".

Тя е организирана от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), Военна академия "Г.С.Раковски" и Централното военно окръжие. 
Форумът ще бъде открит в 13.00 ч. от председателя на СОСЗР генерал о.з.Златан Стойков. В работата на конференцията ще участва и министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1195 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини