В Ловеч подеха инициатива "Да освободим тротоарите за пешеходците"

  • 07 септември 2018 16:46

  • 2091
  • 1
В Ловеч подеха инициатива "Да освободим тротоарите за пешеходците"
© Pixabay

Инициативата "Да освободим тротоарите за пешеходците" започва Областната комисия по безопасност на движението към Областен управител. Това е станало ясно на заседание на Комисията, съобщават от областната администрация.

Заместник-областния управител Бойко Пъдарски е заявил, че навсякъде в областта съществува проблем с паркирани коли по тротоарите, които затрудняват движението на пешеходците, в това число на майки с колички и деца, които са принудени да слязат на пътното платно, защото не могат да минат по тротоара, няма място дори да заобиколят колите.

Началник на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Ловеч, Николай Недялков е заявил на заседанието, че дирекцията има ресурса да се справи с този проблем, за да се освободят тротоарите за пешеходците. Той е припомнил, че от 234 пътно-транспортни произшествия през 2017 г. 98 са възникнали именно в населените места, при които са пострадали 32 човека. Станало е ясно още, че основните рискови групи сред пешеходците са децата до 14-годишна възраст и възрастните хора.

Инициативата "Да освободим тротоарите за пешеходците" ще се проведе активно през целия септември, допълват от администрацията.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2091 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ловеч

2018.09.07 | 20:25

1
ама това не е снимка от Ловеч

Добави коментар

Водещи новини