Настимир Ананиев: Пътят край Своге е пример за „антистроителство” на пътен участък

  • 31 август 2018 08:15

  • 1805
  • 4
Настимир Ананиев: Пътят край Своге е пример за „антистроителство” на пътен участък
©

Пътят край Своге е пример за „антистроителство” на пътен участък. Това обяви бившият председател на Комисията по транспорт в НС Настимир Ананиев в ефира на БТВ.

„Говорим за едно антистроителство. От това, което виждаме в репортажите, тази подпорна стена няма никаква система за отводняване на водата към стената. Виждаме, че точно в най-острата част на завоя имаме едно стичане на вода, която е примесена с кал, шума – това всичко нарушава сцеплението на гумите на пътя”, категоричен е Красимир Георгиев, предс. на УС на Асоциацията за квалификацията на автомобилистите у нас.

По думите му трябва да се провери също дали широчината на пътните летни отговаря на регламента по стандарт. „Причините за катастрофата край Своге определено са комплексни”, категоричен е Георгиев.

И двамата с Настимир Ананиев коментираха, че е абсурдно АПИ да изпрати пет писма с искане за ремонт на трасето, фирмата да не го ремонтира в исканите срокове и АПИ да не реагира по друг начин. „Изпраща се първото писмо – няма реакция. Има прокуратура – подава се сигнал за неизпълнение на разпореждането и случаят приключва, но ние ще изпращаме писма, докато на това място се избиват хора”, коментира Георгиев.

Двамата експерти смятат, че е много лесно да се провери кой е одобрил проекта на пътя край Своге.

„Вижда се червената стена, там няма банкет – това също трябва да се провери”, заяви Ананиев. Той определи поставената мантинела като „проформа”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1805 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.08.31 | 09:35

4
В БОКОЛАНДИЯ ТАКА СЕ СТРОИ.ВАЖНО Е ДА СЕ УСВОЯВА.А КАЧЕСТВОТО Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА.
Питащ

2018.08.31 | 08:51

3
Защо въобще не се говори за проектантите на пътя, проектирали пътя без никакви канавки за отводняване, дали това е техен пропуск или на строителя! Ширината на платната, необходим ли е тротоар в участъка, мястото на мантинелата, има ли детайл за закрепване и монтаж на мантинелите и т.т. и т.н......?
Умник Гюро

2018.08.31 | 08:45

2
Ненаказан в България остана бащата на Фатмака Радев, който удари невинен инвалид с колата... Корупцията, другарю Фатмак, започва с вас!!!
опорна то4ка

2018.08.31 | 08:32

1
Днес ще пробваме тролчета изроди мои различна тактика за привеждане на масите в заблуда- Няма да обяснявате че " ГЕРБ и ОП са лоши и гадни", а ще Фалите мафиотите, така че коментарите ви трябва да са нещо от сорта:"Охоо, вие да знаете Корнелия и Доган какви хубави безопасни пътища могат да строят веднага ще гласувате за тях"!

Добави коментар

Водещи новини