Автомобилен състезател: Има много рискови пътища в България

  • 30 август 2018 08:51

  • 1141
  • 1
Автомобилен състезател: Има много рискови пътища в България
© Bulgaria on air

Има участъци в България, където трябва да се подобри пътната инфраструктура. Просто на места пътищата са много рискови. Това заяви автомобилният пилот Илия Царски в сутрешния блок на ,,България сутрин''.

,,Трябва да се промени манталитета и културата на водача. Има висока концентрация на ПТП-та, но това се подобрява'', заяви още Царски и допълни, че един от проблемите е, че рядко търсим вината у нас.

По думите му всеки един областен град трябва да разполага с полигон, на който автомобилните пилоти да покажат на обществеността как да реагират при кризисни ситуации на пътя.

,,Скоростта е най-големият проблем, както и този път, на който няма необходимото сцепление'', каза пилотът.

,,Такива инциденти винаги ще има, но и ние трябва да бъдем по-толерантни'', допълни още той.

,,В България няма нито един написан акт на институция. В 95% от случаите се налага мнението, че вината е на шофьорите, което е просто нелепо. А никой не взима предвид факта че най-лошите пътища са в България. И това не го твърдя аз, а европейските статистики'', допълни по темата Йонко Иванов, представител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

,,Пътят не е направен с оглед да бъде по-безопасен'', обясни той повод участъка, където катастрофира автобуса край Своге.

,,Пътят има свой собственик и този собственик отговаря за неговото състояние. И нещо друго много важно – този асфалт с малко вода става царски асфалт за подхлъзване'', предупреди Иванов.

По отношение на плановете за създаването на нова агенция по пътна безопасност Йонко Иванов сподели, че би била излишна, освен ако в нея не влязат истински експерти с наистина ценен и практичен опит в тази сфера.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1141 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна то4ка

2018.08.30 | 09:11

1
Помните ли тролчета изроди мои, веднъж Сергей Дмитриевич и Ахмед Доган обезопасиха един път?! Май беше нейде из Родопите, дето се разминават по 3 коли на ден? Който се сеща нека да ми припомни

Добави коментар

Водещи новини