В Ловеч ще бъдат наети хора с трайни увреждания

  • 29 август 2018 10:32

  • 486
  • 0
В Ловеч ще бъдат наети хора с трайни увреждания
© Pixabay

В Ловеч и населените места в общината ще бъдат наети 37 души с трайни увреждания, съобщи кметът Корнелия Маринова. По думите ѝ лицата ще извършват по-леки почистващи и хигиенизиращи, както и административни дейности и ще бъдат назначени на работа за две години.

За целта Община Ловеч е кандидатствала по проект "Обучения и заетост" - Компонент II на Агенция по заетостта по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Одобрена е подадената от Община Ловеч заявка за 37 работни места в град Ловеч и тринадесет населени места. Имаме готовност да се подаде втора заявка в рамките на проекта, при наличие на желаещи за наемане на работа, добави кметът.

Според условията на проекта безработните лица с трайни увреждания трябва да са на възраст над 29 години, регистрирани в дирекции "Бюро по труда" към Агенция по заетостта.

Ще бъдат наети лица, за които органите на медицинската експертиза са установили степен на трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане 50 и над 50 процента. С проекта се обезпечава заетост на пълно или непълно работно време за срок от 24 месеца.

В момента протича процесът по насочване на лица, отговарящи на изискванията на проекта от Бюрото по труда. Престои да бъдат одобрени и назначени на работа.

Последвайте канала на

Владимир Василев
486 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини