Румен Петков разговаря с патриарх Неофит

  • 27 август 2018 15:51

  • 858
  • 1
Румен Петков разговаря с патриарх Неофит
© АБВ

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в е информирал Негово Светейшество патриарх Неофит относно подготовката на честванията в Русия, посветени на 800-годишнината от рождението на Св. Александър Невски, които ще се състоят през 2021 година, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

По организацията на събитието е сформиран специален Граждански комитет под председателството на министъра на културата на Руската федерация Владимир Медински и съпредседателството на руския патриарх Кирил. На разговора между Петков и българският патриарх е присъствал и епископ Герасим, главен секретар на Светия синод на БПЦ. Обсъдена е била и темата с възможностите за извършването на реставрационна дейност на сградата на храм-паметник „Свети Александър Невски“ в София.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в е подарил на патриарх Неофит екземпляр от рядкото и ценното издание на книгата „Държавникът, дипломатът и войнът Александър Невски“, посветено на живота на светеца.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
858 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Спасов

2018.08.27 | 16:36

1
Повелителят на шадраваните обяснява новите опорни точки слуснати от Решетников!

Добави коментар

Водещи новини