Тежък август за ПСС - 19 акции и евакуация с хеликоптер

  • 27 август 2018 09:59

  • 2014
  • 1
Тежък август за ПСС - 19 акции и евакуация с хеликоптер
© Планинска спасителна служба

Най-активният за почивки месец август се оказа тежък за спасителите от Планинската спасителна служба.

До 22.08 времето преминава наситено с инциденти по планините. Това наложи чести намеси и на планинските спасители, съобщиха от ПСС.

Бяха проведени общо 19 акции в районите на х. Мальовица (2), вр. Исмаилица (1) и Седемте рилски езера (5!!!) в Рила;  з. Тевно езеро (1), х. Безбог (1), ез. Папазгьол (1) и вр. Стражите (1) в Пирин;  х. Рай (2) и околностите гр. Сопот (1) в Стара планина; м. Белинташ (1) в Родопите, както и на Витоша в района на х. Алеко и Черни връх (2).

В две от тези операции се наложи евакуация с хеликоптер на Хели Еър и ЗК Лев инс, благодарение на което двама пострадали бяха транспортирани по най-бърз и щадящ начин до болнично заведение за оказване на спешна медицинска помощ.

ПСС изказва огромната си благодарност към всички доброволни и щатни планински спасители, които участваха в акциите и проявиха висок професионализъм и всеотдайност.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2014 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.27 | 10:11

1
Всички чуха Министъра на вътрешните работи, че инвалидната ел. триколка е била с предимство. Бащата на Фатмака Радев е виновен за пътна злополука с опасност за човешки живот. Той трябва да бъде съден. Другарю Фатмак Радев, защо се намесваш в работите на полицията?

Добави коментар

Водещи новини