Чумавите мераци за власт

  • 24 август 2018 12:12

  • 16289
  • 34
Чумавите мераци за власт
© булфото/архив/

Лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за с изказването си вчера за пореден път доказа, че има големи мераци за власт. Без оглед на реалностите и възможностите на антуража ѝ да я реализира ефективно. Подобни изводи се натрапват от само себе си от поведението на червените през последните дни.

Първо, поисканото от нея извънредно заседание на НС за фалита на едно частно застрахователно дружество „Олипмик”, както и за срива на Търговския регистър. Също и свиканият вчера нарочен брифинг за чумата, в която БСП не вярва. Защото и да има и да няма доказателства за тази зловеща зараза, от БСП показват, че все са недоволни.

 „Нашият премиер са го галили папи и патриарси по главичката. Надявам се някой ден някой прокурор да го погали по главата“, не пропусна да клъвне премиера социалистката и пътьом поиска неговата и още двама министри оставките. А поводът за преждевременните ѝ изяви бяха междинни резултати от изследванията за чума у нас, правени от френска лаборатория.

В името на манипулацията обаче Нинова пропусна да припомни, че има 22 положителни проби от същата тази френска лаборатория, от която сега излизат вторите. Всичките бяха събрани от огнищата и нито една не бе оспорена от специалистите.

„Чума по дребните преживни животни има в България, няма съмнение за това, а мерките, които БАБХ е предприела са в съответствие със законодателството на ЕС”.

Това е заключението на експертната мисия на Европейската комисия, която посети България и направи официално становище, публикувано на 20 юли т.г..

Сега излизат резултатите от вторите проби, които Слава Богу, са отрицателни, т.е. чума няма. Тези данни обаче бяха събирани време след първите, след мерките, които бяха взети. И въпреки усилията на БСП да спре това с похождения на място и лицемерен плач за баба Дора и нейните кози.

Смятам, че всеки нормален човек би бил доволен, че чума вече няма, че огнищата бяха локализирани и почистени. Ощетените хора ще бъдат възмездени. И че има повече основания да вярва на установеното от ЕК, отколкото на казаното от БСП по темата. И то по грозен, невъзпитан начин за една дама, била тя и лидер на най-голямата опозиционна партия.

Вместо да се изчакат спокойно и без истерии междинните, нови резултати от взетите проби, БСП предприе нов поход, който издава само и единствено кухи претенции за власт. Те проличаха и в становищата на партията преди това, в парламента, когато дълго и безрезултатно говориха часове, че държавата трябвало да възмезди ощетените от „Олимпик”. Т.е. всички да плащаме заради самопрецекалите се над 200 000 шофьори. Не намирам, че това е справедливо. Виж, да се вземе от конкретни виновници – може.

Колкото до срива на Търговския регистър – каква е гаранцията, че в управлението на БСП подобен гаф няма да се случи? Или хората на Нинова внезапно заболяха от безпаметност и забравиха услужливо за банковия срив, започнал 1996 г. При фалита на 15 банки, тогава потънаха 1700 милиарда стари лева, като необслужвани кредити. Те бяха описани в прословутия списък на БНБ с така наречените кредитни милионери.

Има и още, и още примери за гафове и провали, случвали се по време на предходни управления. Не казвам и че всичко, което се случва сега, е идеално и безпроблемно, опазил ме Господ от заблуди.

Но се питам - от въздигането и детронирането на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - насетне – защо все така сме нетърпеливи и нетолерантни към всяко следващо управление, което аха да заправи важните промени и вече сме го сменили с друго. Което все твърди, че започва уж от начало и така до безкрай....Сякаш сме в омагьосан кръг на обречеността.

Щеше ми се и президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да се държи по-балансирано, така си представям държавния глава. Той обаче не пропуска случай да подклажда левите мераци за изпълнителната власт и поведението му все повече не е като на „обединител на нацията”, а на опозиционер от авангарда на БСП.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
16289 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
гост

2018.08.25 | 19:25

34
В каква държава жиеем щом в медиите ни не може да става и дума за свобода,защото тук може да ти публикуват мнението само ако оплюваш опозицията и хвалиш управляващите, но трябва ли всички да гледаме на тях като на безгрешни,като живота на хората показва друго-бедност,безработица,в провинцията и Странджа пълна мизерия ,но това не бива да се казва

2018.08.25 | 14:03

33
Тук много триете инакомислещите. Оставят се един сорт коментари
007

2018.08.25 | 13:20

32
А защо да няма мераци за власт? Едните си изчепаха възможностите, редно е друг да поеме нещата.
Най- добре е да се заложи на експертно управление. С партийно такова, затъваме все повече. Докога ще се мъчим?
чичко питко

2018.08.25 | 13:19

31
с такъв вестник няма как да си избърша задника...
Бивш пожарникар

2018.08.24 | 18:51

29
Добре че е гражданката от Крушовица иначе нищо няма да научиме. Нито чичо Бенчо колко парички им е набутал , официално от "резидентсвото" обявиха 70 лв. толкова били записани естествено. Друго се сетих: един от заместниците на въпросната честна и почтена приватизаторка не беше ли хванат преди години да прениса на границата със Сърбия куфарче с парички на сръбски гражданин? Не беше ли по враме на управлението им- на честните и почтенните, които са най моралните? Само питам?
гост

2018.08.24 | 21:35

30
Е, хайде сега! Куфарчето с парички е несравнимо със сегашните мащаби! Сега се показва директно как се ограбва цяла държава ЗАКОННО! Цялата власт е съсредоточена в определен кръг достатъчно арогантни и безсъвестни хора и точката на противодействие отдавна е отминала. Но бумерангът вече се връща - икономиката е като природен закон.Неизпълняващите правилата плащат за тарикатлъка си. Андрешковци...

гост

2018.08.24 | 17:48

28
Със срива на Търговския регистър в нормална държава щяха да валят оставки,но ние не сме такава,пък и какво ли е наред в държавата,щом и приближените към властта по грозен и кух начин са готови да очернят всеки който е на различно мнение
гост

2018.08.24 | 17:44

27
Това,че не публикувате мненията,които не ви харесват и не съвпадат с вашите мнения не ви прави по свободни и демократични медии в една европейска държава
GR

2018.08.24 | 17:34

26
по начина по които се дразните няма да се оправят нещата съединението прави силата това пишеше на парламента ви поздрави на всички Giovani
гост

2018.08.24 | 17:34

25
Да сте чули президента Радев да казва нещо невярно,но явно тук не се харесва когато някои се опита да говори против управляващите
бай Хой

2018.08.24 | 15:18

24
Ами така ще, като сме некадърни и постоянно се дъним- то не бяха шайки, суджуци, гинки, калинки, КТБета, регистри, застраховки...

Добави коментар

Водещи новини