Ядете пиле със зеле, кво мрънкате!

  • 16 август 2018 18:34

  • 18090
  • 7
Ядете пиле със зеле, кво мрънкате!
© Pixabay

Приближавайки се към края на работния ден, решихме да хвърлим още един поглед към някои от новините и темите, които ни/ви вълнуваха през последните 24 часа. 

И така… 

От родната Статистика ни информираха, че СРЕДНИЯТ общ доход на лице от домакинство през второто тримесечие на 2018 г. е 1 474 лв. От НСИ също така ни разясниха и каква е пълната разбивка на повишението на доходите откъм заплати и пенсии и т.н. 

И тъкмо се окрилихме и ни стана едно хубаво и изведнъж… като се появи онова гадно чувство – като киселини в стомаха направо. Гадно едно такова – почувствахме се като герои във виц. И понеже се сетихме кой е вицът, съвсем ни отиде настроението. Онзи виц, в който се споменава, че СРЕДНО-статистически у нас хората ядат пиле със зеле, просто едни ядат пилето, а други – само зеле. Добър апетит!

Няма как да подминем Търговския регистър, който не спира да ни занимава. Търговският регистър тази седмица за новините и новинарите е каквото беше Бенчо Бенчев миналата – няма отърване. 

Такаааа… Плъзнаха едни слухове, че ТР нямал backup (тоест копие за всеки случай) и информацията е отишла на кино. Което много ни напомни на снимката с Югославската кола, на която пише: „Без еърбег, тука умираме като истински мъже“. Ми така де – backup-ът е за страхливците, ние сме истински мъже тука! 

Успокоиха ни, че нарушенията в работата на ТР не са свързани със злонамерена външна намеса. Супер! Спокойни сме…

А вътрешна…? 

Чуха се слухове, че било умишлено направено, да се прикриели някакви мръсни сделки. Сакън! 

Ген. Атанасов каза, че „правосъдният министър е сезирал ДАНС, МВР и прокуратурата, значи има данни за саботаж. Трябва да се види кой има интерес да заличава следи“. Пак можем само да кажем: Сакън! 

После проф. Константинов ни обясни, че май ще трябва да се молим на Google да ни върне Търговския регистър. Което пък накара мнозина по-находчиви да си зададат въпроса: „Абе, Търговския регистър дали го няма в Замундата?“ Проверихме, има го, ама crack кодът му е бъгав… Абе ужас! 

Другата гадост, която не ни дава мира е фалитът на застрахователната компания „Олимпик“, който изпържи около 200 000 нашенци с „Гражданска“. Тук събитията съвсем не са ясни и не знаем даже откъде да започнем. 

По темата разбрахме две неща от шефката на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова, а те са: Гражданската трябва да поскъпне двойно (ама разбира се, я, направо тройно по-добре! Особено на фона на тоя фалит да си го говорим това си е точно в десетката – уцели момента Несторова, спор няма); и че по казуса „Олимпик“ не можело още да се говори има ли, няма ли умишлен фалит… Професионалната й оценка била, че са се предлагали нереално ниски цени на пазара. 

Нещата стоят горе-долу така: хората може и да получат обезщетение, може и да не получат; КАТ дава отсрочка, ама не се знае докога; от властта обещават „справедливост“, ама от Гаранционния фонд казват: „да, ама не, откъде накъде!“ – фирмата е кипърска и фалитът е направен по кипърското, а не българското законодателство, така че „довиждане, пАри нЕма!“ 

Е, за нас остава да се чудим… сред членовете на Съвета на въпросния Гаранционен фонд ли е и кипърската фирма? Ако да – не трябва ли да предположим, че тя е внасяла вноски във фонда? Вноски, с които хората да бъдат обезщетени? Може да се питаме, може и да не се питаме. Във Facebook по темата даже се появи хаштаг #НовотоКТБ. 

Ау, сакън!

Да погледнем отвъд Океана:

Собственикът на бира Corona инвестира 4 млрд. долара в марихуана. Това е 4 с девет нули след него. Долара. 

„Сделката ще бъде най-голямата в индустрията за момента.“ Е, има си хас да не е най-голямата…

„Алкохолната компания иска да се възползва от разширяващата се легализация на наркотика“. Никога не бяхме предполагали, че ще прочетем такова изречение през живота си. 

Обратно в BG:

Официално: Нов предмет влиза в гимназията“.

„Новият предмет гражданското образование е насочен не само към практическа ориентация на учениците за съвременната демократична държава, разделението на властите и структурите, но и към тяхното осмисляне“. 

Не, вие шегувате ли се? Гимназистите зациклят, като им сложат буквички в математиката, искате да осмислят структурите на властта. Всъщност може да е трик за още по-голямо объркване, кой знае? 

Добре, признавам си, че шегата е малко плоска, инициативата не е лоша, дано сработи в бъдеще (и дано не както Търговския регистър). 

И за финал: 

Playboy съди компания за криптовалути“.


Playboy Enterprises е завела съдебно дело срещу Global Blockchain Technologies (BLOC) заради това, че компанията не е спазила тяхно споразумение за внедряване на своя технология в медийните платформи на Playboy.

Всъщност това няма никакво, ама никакво значение, но просто ни хрумна следното: колко ли е гадно да те съди точно фирмата, която ти е била един от героите в пубертета…? 

Последвайте канала на

Александър Томов
18090 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.08.17 | 11:49

7
Много добър анализ, адмирации за автора!
Ама тези, които изповядват непреходното „Който слушка – папка“, да не вземат да се докачат и му направят живота на трапчинки.

2018.08.17 | 11:39

6
СРЕДЕН общ доход на лице от домакинство за 2018 г. е 1 474 лв.?!?
Да не би да е в НЕ деноминирани лв.?

2018.08.17 | 08:33

5
Плащаш застраховка ,плащаш щетите и получаваш ташаци!!!!
Абе..

2018.08.17 | 01:41

4
..кво стана с Бенчо Бенчев?Що всяко чудо за 3 дни?Що не го пъхнат в затвора, заедно с оня неуспял охранител, дето изнасилваше ученички, а те си оттегляха показанията...
Веселин Иванов Василев

2018.08.16 | 19:04

1
Пиле със зеле или зеле с пиле.
ani

2018.08.16 | 22:28

3
Za nyakoi pile,za povecheto-samo zele!
шарани с тесни путарани

2018.08.16 | 21:57

2
НСИ са поредната институция, която играе поръчково за управляващите, каквото се поръча, това се носи, както и повечето държавни органи впрочем. Гнусна държава, гнусни управляващи.

Добави коментар

Водещи новини