Полицията дава гратисен период на застрахованите във фалиралата "Олимпик" (видео)

  • 16 август 2018 12:26

  • 11828
  • 1
Полицията дава гратисен период на застрахованите във фалиралата "Олимпик" (видео)
©

КАТ дава гратисен период на шофьорите, сключили „Гражданска отговорност“ с фалиралия застраховател „Олимпик“. Органите на реда обаче не са решили докога се продължи той.

Това коментира днес по време на брифинг главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“, предаде репортер на Novini.bg.

По думите му съгласно Кодекса всяко МПС трябва да има сключена застраховка „Гражданска отгоровност“.

„Когато такава застраховка вече не е активна, ние естествено няма как да не предприемем действия, съгласно Кодекса за застраховането“, обясни специалистът.

По думите му в първите дни водачите ще се разминават с предупреждение.

„Реално погледнато в първите дни няма да санкционираме, а само ще предупреждаваме водачите, ако ни предоставят полица на „Олимпик“. В първите няколко дни ще им дадем възможност да ги предупредим да си сключат веднага застраховка и ще започваме да ги санкционираме“, посочи още главен инспектор Росен Рапчев.

Междувременно Пътна полиция предостави обобщени данни за проведената операция по линия на TISPOL за скорост.

„Имаме много повече установени нарушения и много връчени фишове. Глобите се завишават значително плащат си водачите, предполагаме, че това няма да е с магическа пръчка, трябва да спазват закона“, обясни срециалистът.

Най-много са нарушителите в столицата, където са заловени 3212 души. Следва Велико Търново  с 2171 шофьори и Благоевград, където са санкционирани 1831 водачи.

„Там имаме наистина засилен контрол с всички автоматизирани средства“, обясни Рапчев.

5725 моторни превозни средства са проверени вчера в хода на спецакции по пътищата в страната. Над 3000 нарушения са заловени само за ден, а 82 водачи са останали без свидетелства за управление. Общо 28 603 са установените нарушения при проведената акция.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
11828 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.08.16 | 13:23

1
Аз няма да плащам два пъти за едно и също нещо... имам си застраховка за няколко месеца напред... балъците да плащат щом имат желание.. толкова отдавна ножа опря до кокала а бай Ганьо си мълчи ли мълчи...

Добави коментар

Водещи новини