Изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки не вижда мотив за стачка

  • 08 август 2018 16:59

  • 1555
  • 0
Изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки не вижда мотив за стачка
©

В момента не виждам мотив за каквато и да било стачка. Това каза изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки по повод гладната стачка на служители заради спрени пари за клас прослужено време и ваучери за храна.

Дънешки обясни, че Главната инспекция по труда е дала предписания и те са изпълнени, както е изпълнено и всичко, което е поставил законът като изисквания, а колективният трудов договор е направен по всички правила на Кодекса на труда. Той обясни пред БТА, че протестиращите имат право да преценят дали да се присъединят към колективния трудов договор, но те са написали заявления за присъединяване, но не искат да плащат присъединителните вноски по договора.

Дънешки уточни, че в петък предстои нова среща на синдикатите в присъствието на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и припомни, че и вчера е имало подобна среща и исканията са били поставени. В петък също ще обсъждаме тези въпроси, включително и за присъединителните вноски, коментира той.

Това, което се изисква от мен, го правя, ние сме публично дружество и следваме закона, посочи той. За едно от исканията - за работни облекла, Дънешки уточни, че в момента текат процедури за обществени поръчки за работни облекла. Изпълнителният директор на "Български пощи" обясни още ,че компенсациите, които дружеството получава от държавата, се изчисляват по сложна методика от външен одитор, и след това държавата решава колко пари да даде. Всъщност ние получаване тези пари през 2018 г., но реално те са изхарчени още през 2016 , каза изпълнителният директор и посочи, че освен това тези средства не са подарени, а се изразходват за предоставянето на универсалната пощенска услуга.

По повод искането за по-високи заплати Дънешки коментира, че заплатите не са функция на желанието му, а на възможностите на дружеството да събере съответния ресурс. Никой не задава въпроса откъде идват парите за заплати, едно е да имаш желание да даваш заплати, друго е да имаш възможност, търсим всякакви варианти, заяви той и декларира, че е готов да му бъде проверена работата. Дънешки изрази надежда да бъдат намерени допирни точки на срещата в петък.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини