Нанков: Поройните дъждове нанесоха щети за десетки милиони левове

  • 07 август 2018 11:26

  • 1762
  • 0
Нанков: Поройните дъждове нанесоха щети за десетки милиони левове
© Булфото (архив)

Щети за десетки милиони левове са нанесени на Републиканската пътна мрежа вследствие на поройните дъждове от последните 2 месеца. Това съобщи пред медии регионалният министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е във връзка с щетите от поройните дъждове през последните 2 месеца.

„Първоначално средствата, които бяха отпуснати, са в рамките на около 500 000 лева за първоначалните щети и аварийното укрепване. Всичко друго е публикувано и всичко като поражения ще бъде отчетено от комисията“, заяви той.

„Ако трябва да направим анализ на всички увредени пътни участъци от Републиканската пътна мрежа за последните 2 месеца, говорим за няколко десетки милиона лева. Само в Тетевенско общинската и държавната инфраструктура, увредена от дъждовете, без тези от последната седмица, са над 6 млн. лева. Самото свлачище при Тикале в Смолянско ни е над 7 млн. лева“, отговори Нанков относно това какви средства ще са необходими за възстановяването на републиканската пътна инфраструктура.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини