Показват 3D риби от Черно море

  • 03 август 2018 10:15

  • 1862
  • 0
Показват 3D риби от Черно море
© Pixabay

3D макети в естествени размери на емблематичните морски обитатели могат да бъдат видени в музейните зали на остров Света Анастасия.

Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Те са част от новите атракции, които предлага островната експозиция през това лято. Гостите ще разгледат експозицията сред морето от поезия на Христо Фотев, за да разберат защо „Обичаме ли – носиме телата си с космическата лекота на рибите“.

Изложбата „Животните на Черно море“ на Сдружение за опазване Една Природа представя най-интересните и запомнящи се 15 вида риби и 2 медузи. Сред тях са черноморската акула, рибата лястовица, кефала, морската котка, калкана и много други. Информацията с множество любопитни факти за Черно море и неговите обитатели е представена на български и английски език.

Макетите на риби могат да бъдат „видени” и от хората със зрителни увреждания чрез допир, а за тях са осигурени и специални брайлови текстове.

Изложбата е реализирана с помощта на Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство на МОТО-ПФОЕ и Община Бургас.

Веселина Спасова
1862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини