Ремонтират спешно моста край антоновското село Любичево

  • 31 юли 2018 16:35

  • 601
  • 0
Ремонтират спешно моста край антоновското село Любичево
© Булфото (архив)

Започва спешен ремонт на мост край антоновското село Любичево. Съоръжението, част от републиканската пътна мрежа, се намира в близост до населеното място и е връзката му със съседните села и с града. Укрепването е разпоредено от областния управител на Търговище Митко Стайков след посещението му в селото, съобщиха от областната администрация.

Ремонтните дейности ще започнат през следващата седмица. Повод за посещението на Стайков и срещата му с кмета на Любичево Мелиха Мехмедова са получени сигнали от мести хора за проблемния участък и за опасност от инциденти. Мостът в Любичево се намира над р. Голяма река и се нуждае спешно от ремонтиране, тъй като от построяването му по него не е правено нищо, коментира за БТА кметът Мехмедова. За щастие досега до инциденти не се е стигало, но тежката техника умишлено го заобикаля, за да се запази по-дълго настилката.

Необходимостта от укрепване е констатирана и от областния управител, и от Динко Синадинов, главен специалист в Районната пътна служба в Антоново, при огледа на място. Установено е, че конструкцията на моста е здрава, но в резултат на честото преминаване на тежкотоварни камиони и селскостопанска техника настилката е частично нарушена и има образувани дупки, както и съборени мантинели. Проблемният участък е и много тесен, което допълнително повишава риска за преминаващите шофьори и налага незабавното предприемане на мерки за осигуряване на безопасността на движението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини