БСП се събира на Бузлуджа

Днес в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата.

Това съобщиха от пресцентъра на левицата.

В 10:00 часа ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите Дани МилевДани Милев Дани Милев български композитор, роден в София. Само на 10-годишна възраст композира първата си, Владимир Димов, Елица Камбурова, Николай Манолов. В 10:30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

В 11:30 часа ще бъде дадено начало на националния политически митинг. От името на домакините, събралите се ще приветстват Кристина Сидорова, народен представител от ПГ на левицата от Габрово и Румяна Друмева, председател на ОбС БСП-Казанлък. По време на митинга от трибуната към множеството ще се обърнат: председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, председателят на МО в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева, председателят на ОбС на БСП-Ямбол Катя Георгиева, председателят на Национален синдикат „Защита” Красимир Митов.

По време на митинга ще бъдат връчени  наградите „Георги Кирков” и „Димитър Благоев” от Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Членове на ИБ на НС на БСП и народни представители  от ПГ на "БСП за България" ще се срещнат с участници в Националния събор от общините и областите.

В 12:45 часа ще започне втората част на художествената програма, с която се слага и край на събитието, концертът на Горан Брегович.
 
Отбелязването на традиционния събор на левицата  започна вчера 27.07.2018г. с редица мероприятия. В Културния дом „Арсенал“ в гр. Казанлък се проведе Балканска младежка кръгла маса на тема: „Мисия Оставам“. Тя бе открита от  лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и председателя на МО в БСП Николай Бериевски. В нея взеха участие млади лидери и делегации от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора.

По-късно през деня в гр. Габрово бе представена книгата "Ален Мак самотен" от Мерсия Макдермот.

В гр. Габрово представители на ИБ на НС на БСП, депутати от ПГ на "БСП за България и членове и симпатизанти на партията поднесоха цветя в знак на почит пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата.

Лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за поведе за трети път и колоездачната обиколка за Купа „Бузлуджа 2018”. Въпреки дъжда над 100 колоездачи взеха участие в състезанието от Габрово до връх Шипка, където победителите бяха наградени от председателя на левицата. На върха бяха поднесени  венци и цветя от ръководството на партията, народни представители от ПГ на „БСП за България“, членове и симпатизанти в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 140-ата годишнина от Освобождението на България.

Коментари

 1. 2018.07.28 | 12:21
  Комунягите бяха на власт след 1989 г още 20 години и оставиха паметника в разруха.Трябва да им се забрани да се събират там на тия мърши.
 2. 2018.07.28 | 09:28
  Добре ще е и тази година да пукнат няколко стари червени кхмери нагоре по чукарите. Колкото по-бързо пукнат всичките розови терористи, толкова по-бързо ще се оправи България.
  1. 2018.07.28 | 10:19
   Джендърите сте комунягите, затова сте розови ненормалници.
  2. 2018.07.28 | 10:06
   ТИ ДА ПУКНЕШ ДЖЕНДЪР.
 3. 2018.07.28 | 09:25
  ТОТАЛНА ИЗЛАГАЦИЯ СЕДЕСАР /приватизатор/ВОДИ СОЦИАЛИСТИ /ПРЕВРАТАДЖИИ/свалиха Живков/И ДАЛАВЕРАДЖИИ /с куфари пари/
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет