Шише вино за малко да убие човека - скелет

  • 13 февруари 2012 15:41

  • 7236
  • 8
Шише вино за малко да убие човека - скелет
© Булфото

Бутилка евтино вино за малко не коства живота на Кадир Мехмед, който в началото на август, м. г., бе върнат от Гърция като жив скелет. Това съобщи кметът на родното му село Голяма вода в Разградско Бейджан Ефраим.

Кадир купил виното от селската бакалия и го изпил до капка. Някак се довлякъл до обособената специално за него стаичка до читалището в селото, но рухнал пред прага й и заспал, пише "Труд". "Намерихме го на сутринта вкочанен и полумъртъв. Цяло чудо е, че е останал жив, защото температурите тогава бяха паднали до - 20 градуса. Обадихме се на тел. 112, дойде линейка и го закара в болницата в Исперих. Не знам какво са го лекували там, но на другия ден се прибра жив и здрав на село", разказа кметът. Според него Кадир си взел алкохола с последните 5 лв от отпусната му еднократна социална помощ в размер 300 лв.

"С тези пари му купихме печка и кюнци, с тях срещу фактури си пазаруваше и хранителни продукти от магазина. Накрая му останаха тия левчета и за малко да се самоубие с тях", обясни Ефраим. Той подчерта, че в Голяма вода са осигурили на Мехмед всички условия, за да не му липсва нищо.

"Стаята е хубава, доставяме му достатъчно дърва за отопление и готвена храна от социалния патронаж", добави кметът. Шефката на областната дирекция "Социално подпомагане" в Разград Татяна Костова съобщи, че на 16 февруари Кадир Мехмед трябва да мине ТЕЛК, за да може занапред да получава социална пенсия. "Щом с 5 лв направи такава поразия, не искаме да мислим какво ще се случи, когато дойде първата му пенсия", клатят глави хората в Голяма вода.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7236 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.10.17 | 01:27

8
За да го направи с последните пари е мислел за самоубииство, иначе щеше да се напие по рано. Явно много нанагорно му е дошло на човека.
Tanaz

2013.10.17 | 01:26

6
След това, което му е минало през главата, нищо чудно, че е искал да му отпусне края, завалията... Добре, че му се е разминало. BTW, някой да чу да са предприети мерки срещу гърка, който си позволи в 21 век да зароби български гражданин и почти успя да го убие по мъчителен начин?! Не...? Защо ли?

2013.10.17 | 01:26

7
Пич, ами ако за момент си представиш, че не се е пропил сега, а преди. Че е смукал здраво още докато е бил в Гърция и състоянието му се дължи на алкохолизъм. Че е бил доброволен роб защото е алкохолик и са го разбрали колко му е акъла. Няма човек който с последните си пари ще си купи алкохол да се напомпи до безсъзнание ако преди не си е бил алкаш. А човекът с религиита е напълно прав. Все пак човек трябва да знае, че животът му е подарък, който не трябва да се пропилява от глупост.
stigaq

2013.10.17 | 01:26

4
to sled takova prejivqvane nz dali she ima chovek koito da ne se propie sled tova

2013.10.17 | 01:26

5
ако той беше вярващ мюсюлманин, нямаше да пие по никакъв повод. а пък християнството забранява да се напиваш свински.

2012.02.14 | 17:20

3
Абе хора, този човек не е нормален! Коефициентът му на интелигентност е под този на овца! Този цял живот ще го изхранваме и ще му плащаме медицинските грижи, а той никога няма да направи нищо полезно за държавата! Паразит! Поредният тумор!

2012.02.14 | 17:20

2
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си
Ачо

2012.02.13 | 20:57

1
Много е прав колегата! Та този не може да говори . Сигурен съм, че една овца е по-умна от него.

Добави коментар

Водещи новини