Румен Порожанов: Клиничните наблюдения над животните ще продължат (видео)

  • 20 юли 2018 14:34

  • 2042
  • 0
Румен Порожанов: Клиничните наблюдения над животните ще продължат (видео)
© Novini.bg

Клиничните наблюдения над животните ще продължат. Важното е към момента да се спазват всички предписания и наложени ограничения покрай този проблем. Много е важно хората от засегнатите райони да поддържат постоянна връзка с официалния ветеринарен лекар. Това каза от трибуната на парламента министърът на земеделието и храните Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

Той допълни, че от село Воден са взети проби и изпратени за анализ във Франция, като резултатите са потвърдени с протокол на 9-и юли, а на следващия ден са обявени три нови огнища на чума и това селата Крайново, Странджа и Шарково.

,,Взети са над 6000 проби и голяма от пробите са потвърдени като резултат от френската лаборатория. Единствено от село Кости не сме получавали потвърждение от френските колеги'', сподели Порожанов

,,На 18-и юли беше потвърдено още едно заболяване, този път в град Болярово. Там сформирахме областен съвет с участието на кметове, на представители от министерството на земеделието и експерти от БАБХ. Има една ферма от около 200 овце, която е изолирана. Уж беше договорено собствениците на животните да ни оставят на спокойствие да вземем втора проба, но ето че днес нашите лекари не бяха допуснати'', каза още министърът и добави, че към момента единствено в Шарково има едно стадо, което не е евтанизирано.

,,В стадото на баба Дора не е открит положителен резултат'', посочи Порожанов, но допълни, че стадото е в село Воден, където има регистрирани положителни резултати за чума.

Накрая той заяви, че обезщетенията са в размер на 190 лева, което е доста над пазарната цена в момента.

,,На никой от нас не му е приятна цялата тази ситуация, но няма как да бъдат предприети други мерки'', завърши Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2042 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини