Започва ремонт на водоем край Златна Панега, захранващ с вода 30 000 домакинства

  • 19 юли 2018 14:54

  • 1064
  • 0
Започва ремонт на водоем край Златна Панега, захранващ с вода 30 000 домакинства
© Булфото (архив)

Започва ремонт на хидротехническото съоръжение "Долно езеро", осигуряващо водоснабдяването на 30 хиляди семейства, както и непрекъснатия технологичен процес на "Златна Панега цимент" АД, съобщават от областната администрация в Ловеч.

Областният управител Георги Терзийски е инспектирал как вървят дейностите, които се финансират от МРРБ по проект. Той е изготвен от "ВиК" АД - Ловеч, през 2017 г., възложен от тогавашния областен управител Пенка Николова след оценка на резултатите от извършени проверки през периода 2016-2017 година.

До аварийно-ремонтните дейности се е стигнало след влошаване на състоянието на съоръжението, довело до аварийна ситуация.

Строителните дейности за изпълнение на проекта включват възстановяване на дефектиралите зони и елементи от носещата конструкция на стената, както и на отвеждащия канал. Има решение за ремонт на затворните съоръжения, в т.ч. затвори на отвеждащия канал; на преливника; на шахта. Ще бъде изградена противофилтрационна завеса.

Хидротехническото съоръжение "Долно езеро" се намира източно от село Златна Панега и на 160 м южно от пътя Златна Панега-Ловеч. Обектът е изграден през 1927 г., като съоръжението е надграждано няколко пъти през годините, без да е подлежало на основна рехабилитация, допълват от администрацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини