Караянчева покани Босия в парламента

  • 16 юли 2018 12:25

  • 1447
  • 3
Караянчева покани Босия в парламента
© Булфото (архив)

По време на пресконференция в БТА, на 34 ден от гладната стачка на Николай Колев - Босия, той обяви, че е получил покана от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на за разговор в сградата на НС. Това обяви самият протестиращ, който напусна пресконференцията в инвалидна количка и се отправи към сградата на парламента.

Преди това Николай Колев заяви, че само изпълнението на многократно поставяните от него условия, а именно оставката на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и разпускането на Народното събрание, са условията за прекратяване на гладната му стачка.

Николай Колев - Босия и подкрепящите го настояват президента да свика общонационална кръгла маса от неправителствени, териториални и други движения, които да поставят ясно и точно проблемите на България. На тази основа да се създаде програмен парламент и програмно правителство, което да изпълни решенията на кръглата маса.

"В противен случай ще се влачим като пребити кучета", коментира той. По думите му политиците нямат сетива за това, което трябва да свършат. "Оставихме ги 28 години и те не решиха нито един проблем, а само създадоха още повече", каза Босия.

Подкрепата си за бившия дисидент на днешната пресконференция заявиха Ренета Инджова, министър-председател в служебно правителство, назначено от президента Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва, с тримесечен мандат и бившият служител на НСО подп.Николай Марков.

Николай Колев обяви началото на гладната си стачка на 12 юни т.г. с декларация, с която поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и разпускане на Народното събрание. Мотивите му бяха - корупцията в Агенция "Автомобилна администрация" при издаването на шофьорски книжки и стимулиращото корупция законодателстване на депутатите.
 

Последвайте канала на

БТА
1447 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мустафа

2018.07.16 | 13:29

1
От колко ли време не се е къпал този нъшлясал дърт комунист ?

2018.07.16 | 16:54

3
гюбре !!!

2018.07.16 | 16:53

2
от толкова, отколкото ти не си се подмивал!

Добави коментар

Водещи новини