Момче, изоставено от американските си осиновители, отглежда 40 бездомни кучета в приют

  • 13 юли 2018 08:24

  • 5829
  • 0
Момче, изоставено от американските си осиновители, отглежда 40 бездомни кучета в приют
© БНТ

Когато е на 5 годинки Бойко Роджър Гренцке е осиновен от американско семейство. Тръгвайки за САЩ обаче, по незнайни причини, осиновителите му го изоставят на летището. И никога не се завръщат. 

Той обаче не се отказва, а се грижи сам за 40 бездомни кучета. Казва, че тяхната съдба много напомня на неговата. Също като него, всяко едно куче има своята тъжна история.

"Мотивира ме животът, защото винаги съм бил по институции - кучетата са същите, от приют на приют. Едно от кучетата беше с пирон в окото, намерих го, а лекарите успяха да го спасят и така вече с години сме заедно", споделя той пред камерите на БНТ. 

Сега 30–годишният Бойко спасява бездомните четириноги, защото грижата за тях го кара да забрави онзи момент, в който остава сам. В приюта на Гренцке се намират изоставени кучета от Благоевград и региона.

Всички кучета са кастрирани, ваксинирани и чипирани. За тях се полагат специални грижи, а здравният им статус всеки месец проверява ветеринар, а за да успее да ги изхрани животните, младежът разчита на дарители.

До момента Бойко Гренцке е спасил 150 изоставени животни. Той мечтае да изгради център за временно пребиваване на пострадали животни, в който да работят и деца от домовете.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини