Търсят се кандидати за приемни родители на бебета и тинейджъри в област Враца

  • 25 февруари 2019 16:05

  • 610
  • 2
Търсят се кандидати за приемни родители на бебета и тинейджъри в област Враца
© Pixabay

Тази година в област Враца ще бъдат приемани само заявления от кандидати за приемни родители, които предварително са посочили, че предпочитат да се грижат за деца от 0 години или над 14 години, съобщи директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" /РДСП/ Мария Търнавска.

Тя допълни, че сега от 100 вписани в регистъра приемни семейства в областта само 23 са утвърдени за отглеждане на бебета от тяхното раждане. Решението за специфичното изискване към кандидатите за приемни родители е взето от Комисията по приемна грижа на последното заседание през януари, уточни Търнавска. Целта е до края на 2019 години да бъдат намерени още 17 приемни родители, които имат желание да се грижат за бебета от тяхното раждане, за да станат приемните семейства с такъв профил поне 40, посочи директорът на РДСП-Враца.

Повечето приемни семейства предпочитат да се грижат за деца на възраст от 3 до 14 години, които всеки ден посещават детски или учебни заведения през учебната година, а приемните родители могат да ходят на работа. Приемната грижа за деца се изпълнява по граждански договор със социалните служби, припомни Търнавска. 

Комисията по приемна грижа е решила още да бъде предлагано на професионални приемни семейства, в които няма настанени деца повече от 6 месеца, да променят профила си. Ако откажат, те ще бъдат заличавани от регистъра на приемните родители, след решение на Комисията.

Сега от 100 утвърдени приемни семейства в област Враца в 87 семейства са настанени 98 деца. За настоящата година общинските администрации са планирали да бъдат утвърдени още общо 42 приемни семейства, допълват от РДСП-Враца.

Няма да бъдат приемани заявления на кандидати за приемни родители, които имат претенции от какъв пол да са децата, които ще бъдат настанявани за отглеждани при тях, уточняват от дирекцията.

БТА
610 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Tracioteat

2019.02.25 | 16:40

1

Сега Google плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и аз съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа.


------------>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m

2019.02.25 | 16:45

2

тоя лъже аз игорех с 1700 лева пт тия и ми взеха личните данни. продължавам да получавам сметки за неща които не съм купувал.

Добави коментар

Водещи новини