България чака становище от страните от групата на Еврозоната, за да подаде документи за чакалнята й

България чака становище от страните от групата на Еврозоната, за да подаде документи за чакалнята й. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов по време на изслушване в икономическата комисия на Европейския парламент.

По думите на министъра, България ще се нуждае от още поне шест месеца, за да подгови членството си в Банковия съюз, което може допълнително да забави кандидатстването й за приемане на еврото.

Очаква се по-късно днес финансовите министри от групата на Еврозоната да обсъдят полученото искане от страна на България, информира БНТ. По време на отчета си в икономическата комисия, Владислав Горанов обяви постигнатите резултати във финансовата сфера по време на българското европредседателство.

От думите му става ясно, че това е било европредседателство на компромисите във финансовата сфера. Горанов беше разкритикуван от евродепутатите заради забавянето на данъчните законодателни промени в Евросъюза, но беше похвален за напредъка за намаляване на финансовите рискове.

"Смятам, че една от най-значимите заслуги на нашето председателество беше да разрежем възела по отношение на банковия пакет, тъй като течеше много голям спор по отношение на държавите кое да бъде първо - споделянето на рисковете или освобождаването от рисковете.
Аз категорично вярвам, че по-силна еврозона означава по-силна европа, България в съотвествие с договора е длъжна рано или късно да се присъедини. Друг е въпросът, че липсват достатъчно ясни правила и процедури за установяване на близкото сътрудничество с единния надзорен механизъм, което се предлага като първа стъпка по пътя на България за членство в Еврозоната.
За нас членството в Еврозоната е приоритет, от нашите партньори очакваме че и последното условие, членството в Банковия съюз бъде изпълнено, няма да има по аналогия с Шенген неформални и не по правилата аргументи, които да оставят в нас впечатлението, че сме третирани неадекватно и неравно с другите страни", заяви Горанов.

Коментари

 1. 2018.07.12 | 15:45
  Другаря Горанов,
  да не сте сбъркали ЧАКАЛНЯТА????
 2. 2018.07.12 | 14:56
  Те в Шенген не ни искат какво остава за ЕЗ :)
 3. 2018.07.12 | 14:05
  а бе ваща мама идиотска крадлива ! как не разбрахте че българският народ не иска еврото . искате да станем като гърците ли бе гадове долни ! . или ви свършиха парите за крадене май та да ви дадат нови ! . над тоя парламент бензин да вали и гръмотевици да падат кога сте всичките заедно вътре да си вдигате заплатите !
 4. 2018.07.12 | 13:58
  Нас всичките умници не е правил Умник Боко!!
 5. 2018.07.12 | 13:02
  голям умник тоя все едно че бойко го е правил
 6. 2018.07.12 | 12:38
  Абе баце тва да не ти е чакалнята за влака ,кви глупости само блещиш баце.... няма думи ,хората на Боко ей това правят
 7. 2018.07.12 | 12:35
  оставка
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет