Допълнен е Планът на правителството за мерките за присъединяване към ERM II и Банковия съюз

  • 19 декември 2018 14:57

  • 344
  • 0
Допълнен е Планът на правителството за мерките за присъединяване към ERM II и Банковия съюз
©

Правителството одобри промяна, с цел допълнение на дейности, в Плана за действие, включващ мерки в отговор на намеренията на Република България за присъединяване към Валутния механизъм II (ERM II) и към Банковия съюз до юли 2019 година (План). За целта е изменено РМС № 611 от 2018 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Промяната е по отношение на мярка 4 от Плана - „Подобряване на рамката за несъстоятелността”, и е свързана с включване на две дейности на Националния институт по правосъдие във връзка с необходимостта от обучение на съдиите. Те ще бъдат реализирани през 2019 г. в рамките на текущ проект, финансиран по Оперативна програма „Добро управление”.

Реализацията на мерките от Плана ще осигури спазването на предварително поетите ангажименти в различните области и политики, които са от голямо значение за присъединяването на страната ни към ERM II и към Банковия съюз, и като краен резултат, след изпълнение па всички критерии за конвергенция, да се въведе еврото в съответствие с член 140 от Договора за функционирането на Европейския съюз.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
344 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини