Придошлите реки откъснаха махала в угърчинско село

  • 09 юли 2018 14:09

  • 1370
  • 0
Придошлите реки откъснаха махала в угърчинско село
© Булфото (архив)

Махала в угърчинското село Катунец е била откъсната заради придошлите реки, съобщи кметът на общината Станимир Петков, цитиран от БТА.

По думите му две от реките, минаващи през селото, са залели земеделски земи, дворове и къщи от падналия проливен дъжд през нощта. Няма пострадали хора и животни. На място са пристигнали екипи от Общината и районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Имало е готовност хората от откъснатата махала да бъдат евакуирани и да им се достави храна с лодка. Това не се е наложило, тъй като нивото на реките е спаднало бързо и вече е осигурен достъп до наводнения район. Жителите са снабдени с храна и всичко необходимо.

От Община Ловеч информираха, че през изминалото денонощие били подадени два сигнала за бедствия. В село Радювене местната бара е препълнена от водосбора на близките дерета и през нощта е заляла част от къщи и стопански постройки. Има информация са удавени дребни селскостопански животни и повредено имущество. Няма обаче бедстващи хора.

В село Соколово поройна вода е отнесла настилката на една от улиците.

В областта са паднали между 40 и 60 литра на кв. метър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1370 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини