Румен Радев удостои посланика на Кипър с орден "Мадарски конник" - първа степен

  • 09 юли 2018 12:08

  • 599
  • 1
Румен Радев удостои посланика на Кипър с орден "Мадарски конник" - първа степен
© Президентство

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на удостои на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 посланика на Република Кипър у нас Ставрос Августидис с орден „Мадарски конник“ първа степен. Висшето държавно отличие се връчва за големите заслуги на дипломата за развитието на българо-кипърските отношения и сътрудничество.

„В рамките на този пълноценен посланически мандат се развиваха отношения на най-високо политическо ниво в дух на приятелство, добросъседство и взаимно доверие между нашите два народа “, заяви по време на церемонията президентът Радев. Държавният глава открои личния принос на посланик Августидис за силния импулс в развитието на двустранните търговско-икономически връзки и в областта на енергетиката. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои и усилията на дипломата за подписването на важни спогодби между социалните министерства на двете страни, както и между Националните осигурителни институти на България и Кипър.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изтъкна и благотворителната дейност на Ставрос Августидис. По време на мандата си кипърският дипломат организира в помощ на български деца изложби със свои картини. България цени високо усилията ви, каза президентът Радев, който благодари за дейността на кипърския посланик и му пожела успех.

Посланик Августидис благодари на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за връчения орден и подчерта, че за Кипър, България е приятели и стратегически партньор. „Имаме общи цели, общи задачи, общи надежди. Много е важно да развиваме отношенията между обикновените хора и да им даваме нова енергия“, каза посланик Ставрос Августидис и допълни, че България ще остане завинаги в сърцето му.

Последвайте канала на

Десислава Станева
599 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.10 | 05:21

1
И кои са важните спогодби на социалните министерства? Тези , че благодарение на Първанов орязаха пенсиите на работещите в Кипър? Абе я се скрийте бе...Кога комунистите са мислили за Народа?....

Добави коментар

Водещи новини