Румен Радев: Днешното събитие е празник на българския талант (видео)

  • 25 юни 2018 14:54

  • 1063
  • 1
Румен Радев: Днешното събитие е празник на българския талант (видео)
© Novini.bg

С огромно удоволствие ви посрещам на това тържествено и знаково събитие, което е празник на българския талант. Талант, който бива защитаван, реализиран, приет, оценен и аплодиран. За мен е чест да връча отличия на достойни българи, посветили себе си на духовния напредък.

Това заяви днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на тържествено събитие в Гербовата зала при награждаването с орден ,,Св. Св. Кирил и Методий'' на дейци на културата и изкуството за особено значими заслуги в изкуството и културата.

Държавният глава отбеляза, че това е признание не само за техния талант, но и признание за това, че предават духа на свободното творчество на младите.

,,Културната ви мисия е успех за цяла България'', завърши словото си президентът.

Режисьорът Адела Пеева, която беше една от наградените, заяви, че работят за духовното развитие на обществото ни.

,,Живеем във време, в което материалното е ценено, а духовното е подценявано. Затова работим за духовното. Отличията са голяма признание за развитието на духовното и борбата срещу пошлостта в нашето общество'', каза още Пеева.

Накрая тя заяви, че изключително много се радва, че бяха удостоени почти равен брой жени и мъже, тъй като това показва, че творчеството е оценено високо по достойнство по отношение на жените в изкуството.

Освен Адела Пеева, сред другите наградени с орден ,,Св. Св. Кирил и Методий'' бяха педагогът и хореограф доц. Калина Благоева, оперната прима Стефка Евстатиева, дългогодишният директор на Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура Величка Велянова, композиторът проф. Милко Коларов, актьорът Иван Иванов, председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, бившият директор на Народната библиотека "П. Р. Славейков" във Велико Търново д-р Иван Александров и писателят и преводач Петър Велчев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1063 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.25 | 16:37

1
Много мишоци- световно НЕизвестни

Добави коментар

Водещи новини