Незрящ студент: Някой сигурно плаща на хората, които нападат протестиращите майки

  • 24 юни 2018 18:43

  • 3607
  • 10
Незрящ студент: Някой сигурно плаща на хората, които нападат протестиращите майки
© БТВ

Повечето хора чувстват неудобство да комуникират с хората с увреждания, това е заложено още от деца, каза в предаването "120 минути" по БТВ незрящият студент по Българска филология Кристиян Григоров.

Протестът на майките с увреждания е много важна тема. Онова, което не са виждали зрящите, започват да го виждат – че има проблем и той става все по-голям. Радвам се на смелостта на тези жени, които изразиха протеста си, когато чашата преля, заяви Григоров.

В отговор на въпрос той каза, че ако е бил на мястото на зам.-министър Росица Димитрова на форума в Ню Йорк, е щял да каже, че в системата има много проблеми. Да говорим с витиевати изказвания с цел да спестим истината, няма смисъл, посочи Кристиян.

И двамата ми родители работят и засега аз съм материално осигурен, но ако не е така, би ми било много трудно с 300-те лева инвалидна пенсия. Балансът да получаваш полагемото си от държавата и да реализираш своите способности, доколкото е възможно, е най-доброто решение за хората с увреждания, подчерта младежът.

По думите му някой може би плаща на хора като президента на КТ "Подкрепа" Пламен Димитров, за да говорят срещу протестиращите майки на деца с увреждания. По този начин се отклонява вниманието и се снема отговорността от политиците, за да не говорят те по темата. Помним как премиерът Борисов първо каза, че плакал за майка на дете с увреждане, после каза да му се махат от главата – нито едното, нито другото е адекватна реакция в случая, заяви Кристиян Григоров.

Национално представените организации имат големи бюджети, а неправителствените организации разчитат само на стопанска дейност и на финансиране от външни организации. Голяма глупост беше от страна на национално представените организации да изтъкват външното финансиране на неправителствените организации. Майките са много гневни, много недоволни от системата и имат право. Добре е обаче да обединят усилията си в посока създаване на пакет от закони, който би осмислил тяхното седене пред парламента, каза още студентът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3607 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
българофилчето

2018.06.25 | 11:38

10
Този от фалиралия синдикат на мушморока тренчев просто иска да му обърнем внимание. Той отдавна не е никакъв фактор за нищо. Последните синдикални структури, които помияри като този разбиха бяха учителските синдикати.
антисоросоид

2018.06.24 | 23:00

9
Майките ги нападат платени со ро сои дни джендари от притестарите.
Немска свиня

2018.06.24 | 19:49

6
Този тиквата не умря ли?

2018.06.24 | 21:55

8
Добре де,какво общо има това да искате един уникален примитив и некъдърник да се махне от напълно неподходящия за него държавен пост,с това да желаете смъртта на някой човек??? Вместо по цял ден да стоите и да го кълнете,вземете та се замислете какво правите следващия път когато има избори!!!
„чмвн

2018.06.24 | 19:55

7
чул те господ
много ясно, че

2018.06.24 | 19:45

5
По времето на Станишев, Орешарски и ДПС майките не протестираха, защото взимаха много големи обезщетения! Тогава нуждите им бяха напълно задоволени! ГЕРБ трябва да вземе пример от БСП, които вместо да трупат милиони в лични сметки и да приватизират даваха парите си за майките и децата! Евала!!!
Еми да

2018.06.24 | 19:44

4
В българия не е добре да искаш нещо, а какво остава да протестираш ... тук права нямаш - само задължение да бачкаш като вол и да хрантутиш управници и престъпници ... за това пак ни пързалят с противопоставяне между нас самите - да се изядем едни други , а онея пак си живеят като богове и си карат кефа ...

2018.06.24 | 19:20

3
ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА НЯМА МИЛОСТ КЪМ ПО СЛАБИТЕ.НЕ ВИДЯХТЕ ЛИ ДЕСА ДУЛОВСКАТА КАК СЕ ДЪРЖАШЕ С ЕДНОКРАКИЯТ ИНВАЛИД?НАГЛАТА ОБУЛА ОБУВКИ ЗА 2 БОНА И МУ ДЪРЖИ СМЕТКА ОТКЪДЕ Е НАМЕРИЛ 5 ЛЕВА ЗА ЦИГАРИ

2018.06.24 | 19:17

2
Цветанов праща зондер-командите на мутренската групировка ГЕРБ да напада хората.

2018.06.24 | 19:13

1
ТОВА СА БОКЛУЦИТЕ ОТ ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА,КОЯТО НАМРАЗИ МАЙКИТЕ ЗАРАДИ ПАЛАТКОВИЯ ЛАГЕР.

Добави коментар

Водещи новини