Дунав мост навършва 64 години

  • 21 юни 2018 14:54

  • 2037
  • 0
Дунав мост навършва 64 години
© Булфото

Дунав мост навършва 64 години. На днешния ден през 1954 г. наричаният тогава Мост на Дружбата е пуснат в експлоатация. Днес граничният пункт е един от най-натоварените.

Сред членовете на българската делегация, присъствали на тържественото откриване преди 64 години е бил Вълко Червенков - председател на Министерския съвет. Събитието е било филмирано от българската кинематография и се е предавало по радиостанции, отбелязва БНТ.

Ако тогава преминаващите автомобили са били десетки, то днес са хиляди. За денонощие от тук минават близо 1500 камиона и около 1600 коли. През летния сезон трафикът става още по-интензивен. В момента пред Дунав мост се извършва ремонт за полагане на нови комуникации, затова обслужващите гишета на Гранична полиция са общо 4 - две за тежки и две за леки автомобили. След ремонта ще заработят общо 12 ленти за всички превозни средства.

През летните месеци, екипи ще дежурят от двете страни на моста - на територията на Гюргево, както и на Русе. Тази съвместна дейност е 8-годишна традиция, която доказва доброто сътрудничество и отличните резултати, които регистрират тук.

Днешният трафик е спокоен. Опашките, които виждаме наброяват около 10 максимум 15 превозни средства, както за леките автомобили, автобусите, така и за тежкотоварните камиони, но работа продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини