Столични зам. - кметове взели по около 30 хил. лв. бонуси над заплатата

  • 09 февруари 2012 19:54

  • 1608
  • 10
Столични зам. - кметове взели по около 30 хил. лв. бонуси над заплатата
© Булфото

Столичните заместник-кметове по екологията Мария Бояджийска, по строителството Ирина Савина, по транспорта Любомир Христов и за правните въпроси Юлия Ненкова са взели по около 30 хил. лева бонус през 2010 година над заплатите си. Средствата дошли от участието им в Съвета за управление на Столичния общински приватизационен фонд и надзорния съвет на Столичната агенция за приватизация. Самият кмет на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска не е взимала допълни пари над основното си възнаграждение, съобщава в. "Дневник".

Темата повдигна общинският съветник Атанас Атанасов, след като отправи питане до Фандъкова, която днес му отговори на редовното заседание на Столичния съвет.

Бонусите, които са получили четиримата, възлизат на 33 750 лева за Савина, 33 000 лева за Бояджийска, Ненкова пък е взела 28 033, а Христов, посъветван от юристи, не е вписал сумата в декларацията си пред Сметната палата.

В сайта на общината Фандъкова е предоставила справка за възнагражденията на заместниците си. Оттам става известно, че четиримата зам.-кметове са получавали месечни заплати по 1379 лева. Най-високо е било възнаграждението на бившия зам.-кмет по финанси и бюджет Минко Герджиков - 1510 лева.

Заплатата на кмета възлиза на 1661 лева, но тя не е получавала бонуси. На практика годишно някои от заместниците й годишно получават повече общински пари за работата си.

Атанасов се усъмни, че е възможно да бъдат съвместявани 8 часа и половина работно време като зам.-кмет и допълнителен труд в общинските дружества. Кметът заяви, че "не се срамува" от парите, които екипа й получава. "Отговорността, която носим, е огромна", уточни тя.

Атанасов призова общината да вземе решение да спре тези плащания по подобие на практиката за държавните служители, които нямат право да получават такива допълнителни средства.

Надзорният съвет на Столичната агенция по приватизация е от 12 души, като от тях 9 са общински съветници. Още трима са от местната администрацията - Юлия Ненкова, секретарят на общината Ралица Стоянова и Минка Владимирова от дирекция "Здравеопазване". От общинските съветници участват петима от ГЕРБ, трима от БСП и един от ДСБ.

Съветът за управление на Специализирания общински приватизационен фонд е от 13 души, като 9 са съветници, а останалите от общинската администрация. Това са зам.-кметовете по финанси Дончо Барбалов, Савина, Бояджийска и Христов и на транспорта Любомир Христов. От съветниците участват отново петима от ГЕРБ, двама от БСП и по един представител на десните партии СДС и ДСБ.

Последвайте канала на

1608 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ссс

2012.03.07 | 19:56

10
И не се срамувала ... Нямам думи

2012.03.07 | 19:56

9
А тая кукумявка нищо ли не е вземала, айде де кого лъжат тия?
софиянец

2012.03.07 | 19:56

8
Мамка ви крадлива герберска. А тази гювендия от снимката нищичко не е взела, тя само дава. Погледнете заплатите на шефовете на трамваите , на така наречената градска мобилност /най-големите изнудвачи и мошеници/. И всичката тази крадлива сган, била си "изработила" тези пари, откраднати от всички нас. Срам за тези, които гласуваха са тази долна пасмина.
bord

2012.03.07 | 19:55

7
Само мандатност не е достатъчна. Директорите не могат и не трябва да бъдат нито "работодатели", нито "мениджъри". Какъв мениджмънт има в едно училище ?! Да се отдаде лавката под наем и да се прибере комисионна ?! Да се чуди как да излъже общината с щата, как да принуждава персонала да излиза "доброволно" в неплатен отпуск или да го изхвърля на борсата след 15 юни за да прибира заплатите за летните месеци и после да раздава бонуси както му скимне?! В голяма част от училищата и дет. градини например счетоводители, касиери и някои учители получават в пъти по-големи бонуси, които после се делят с "мениджърите". Учебно-възпитателният процес е последна грижа на "мениджъра" в епохата на делегираните бюджети. Някой да се опита да анализира кадровата политика на училищния "работодател"? Каква система прилага да привлича по-квалифицирани, доказано добри професионалисти в подарените, т.е. поверените заведения?! Някаква рвзултатна дейност по повишаване на квалификацията на най-важния субект в УВП - Учителя?! Няяяяяма такова нещо. Точно обратното - в училищата тревожно нараства броят на "сезонните" учители и "оборотните" учителски места с цел да се присвояват заплатите за летните месеци, "работодателят-мениджър" все по-често умишлено назначава нередовни учители не само с цел икономии от заплатите на специалисти, но и защото тези хора са много удобни - манипулируеми и послушни. Ето защо НЕЗАБАВНО следва да се пресече този произвол в българското училище, защото нищо добро не ни чака като народ. Директори - само с функции,координиращи УВП, назначавани заедно с учителите от един и същ работодател - училищен борд към общината, който да е отговорен за всичко, осигуряващо съществуването на нормална и ефективна образователна система

2012.02.29 | 17:05

6
Тоест по 6 хиляди на човек. Е това е да си връзкар в БГ - за теб криза няма никога и няма бедност и няма мизерия.

2012.02.29 | 17:05

4
Не са взели 30 000 общо, а са взели ПО 30 000 всеки. Ама то и във финансовото министерство същата работа. А пък вие "стягайте коланите" и гладувайте и студувайте, те вашите любимци на година вземат колкото вие за 10 години...
Цианидна церемония

2012.02.29 | 17:04

2
Кретен, в заглавието е написано ПО 30000 ЛЕВА, ама май май си един от тях! Скоро да си напъхате омразните крадливи пари в уститте ви та дано се задавите - ВСИЧКИ ХОРА ВИ ВИДЯХА ВЕЧЕ НА НАКАКВО ПРИЛИЧАТЕ - ПОЛУЧОВЕЦИ --- двойници на човеци, а това не ни харесва, а бедната кметица сте я сложили като едно мюре! ДОЛУ ГЕРБ!!!!! СЪД ЗА ГЕРБ!!! СМЪРТ ЗА ГЕРБ!!!
Бял Полуовес

2012.02.29 | 17:05

5
Ако е вярно,да ги върнат или незабавно да бъдат уволнени!
BAB

2012.02.29 | 17:04

3
БРАВО БЕ! ДОБРЕ ЗАРАБОТВАТ В ТАЗИ КРИЗА ГЕРБЕРИТЕ...СИГУРЕН СЪМ,ЧЕ НЕ САМО В СОФИЯ Е ТАКА...ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ИМ...ЕДВА ЛИ СА СТАНАЛИ ПО-БОГАТИ ОСВЕН ИЗБРАНИЦИТЕ ИМ...ЖАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ!.....

2012.02.29 | 17:03

1
ха честито много отговорностти носели за народа криза а за тях бонуси .семинари-осеменявания .СПА хотели.безплатен паркинг.служебни коли.командировки ами че с тези обороти се молят кризата да продължи

Добави коментар

Водещи новини