Варненци вдигнаха ръце от съседка, отглеждала десетки котки в апартамент

  • 20 юни 2018 13:13

  • 2785
  • 1
Варненци вдигнаха ръце от съседка, отглеждала десетки котки в апартамент
© БНТ

Тежка неприятна миризма тормози от години жителите на блок 115 във варненския квартал "Младост". В основата на проблема, според хората, стои тяхната съседка Веска Иванова, която събира и отглежда десетки котки в апартамента си още от 1994 година, съобщава БНТ.

Котките на Веска се разхождат свободно по первазите на терасите. Иванова е оставила прозореца на мазата си отворен, за да могат да влизат и улични котки.

20 години не можахме да спрем миризмата на котките. Болести вкъщи, кашлици, всеки от моето семейство се чуди къде да се спасява и в други части на България, къде да пътува, само и само да не е тук, каза Мая Лазарова, съседка.

Под жената живея, много пъти сме се разправяли да ги маха, защото се е наводнил целият вход с мравки. Хапят ни, не можем да спим. Аз съм алергична, диабетичка, на диализа. Тя ми каза "Ако искам, и кон ще въдя", заяви Димитричка Мирчева, съседка.

След сигнал през 2002 година Районната прокуратура извежда котките от жилището на Веска Иванова. От Регионалната здравна инспекция неколкократно са налагали глоби на жената, но тя продължава да прибира животните у дома си.

Тя казва, че така си гледа котките и ги обича, и толкова. Не можем да се справим с нея. Котките са десетки, те са много, посочи Мая Лазарова, съседка.

От кметството в "Младост" са издали четири наказателни постановления, но те не са попречили на жената да развъжда котки. Според общинска наредба е забранено да се гледат повече от две животни в апартамент, а при нарушение глобата е от 50 до 500 лева.

Константин Тодоров
2785 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.20 | 15:08

1
И пак: Гъдев са органите? Всеки си прави каквото си иска. Вчера един латвийците ме пита с очакване, наистина ли може да не му върнат ресторант в магазин в Бг. Явно там, както и навсякъде другаде ресторант се връща до стотинка.

Добави коментар

Водещи новини